Telenet zet massaal in op videoconferentie (update)

“We gaan op grote schaal videoconferentie invoeren. Video zal de eenzaamheid in de maatschappij dramatisch doen afnemen.” Dat vertelde Telenet-topman Duco Sickinghe tijdens het jaarlijkse ADM-event in Mechelen.

“We gaan op grote schaal videoconferentie invoeren. Video zal de eenzaamheid in de maatschappij dramatisch doen afnemen.” Dat vertelde Telenet-topman Duco Sickinghe tijdens het jaarlijkse ADM-event in Mechelen.

Videoconferentie wordt één van de belangrijke peilers van Telenet, dat met zijn [Digital Wave-project] een investeringsinjectie van 10 jaar op 5 jaar uitrolt. Duco Sickinghe verwees naar het Telesenior project in Kortrijk waaruit blijkt dat videocommunicatie bijzonder succesvol is. “Het is de manier om de groeiende eenzaamheid in de maatschappij te doen dalen.” Videoconferentie zou ingezet worden in e-health, bancaire toepassingen en in de bedrijfswereld.

Sickinghe kondigde meteen ook aan dat cloud computing op zeer korte termijn aangeboden zal worden door Telenet Solutions.

De nadruk komt echter ook sterk te liggen op mobiele communicatie dat volgens Sickinghe voor een derde van de activiteiten van Telenet zal staan. De kabeloperator verwacht tegen eind 2011 250.000 sim-kaarten aan de man te brengen en is bezig met een [LTE-test op de baan tussen Mechelen Noord en Zuid].

“Geloof me, een kabelbedrijf dat met mobiele diensten van start gaat, staat vol littekens. Het is een heel andere aanpak: je factureert geen huis, maar een persoon. Wij moeten dus mobiele competentie in huis halen.” Telenet is nog steeds de gedoodverfde kandidaat voor de vierde mobiele licentie.

Duco Sickinghe ging er prat op dat steeds meer bedrijven de kabel als belangrijkste aansluiting verkiezen en adsl als backup. “Vroeger was dat andersom. Het enige nadeel is dat we daardoor onze onderhoudsploegen niet langer overdag kunnen laten werken, maar voortaan ‘s nachts ergens tussen 2 en 5 uur interventies moeten laten uitvoeren.”

De Telenet-topman wees er ook op dat Amerikaanse contentleveranciers steeds meer direct naar de eindgebruiker zullen stappen, net zoals de tv-diensten van amazon.com vandaag in de Verenigde Staten. Hij pleitte er dan ook voor dat de Belgische tv-zenders evolueren naar betaalzenders. “Wij kunnen hen daarbij helpen. We noemen dat softpay,” aldus nog Duco Sickinghe.

Telenet brengt vandaag nog geen 250.000 sim-kaarten aan de man. Eind 2009 had het bedrijf 129.000 sim-kaarten en tegen tweede helft 2011 verwacht het 250.000 kaarten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content