Topmannen techbedrijven zullen getuigenis in Congres afleggen

De topmannen van drie techgiganten, Mark Zuckerberg (Facebook), Sundar Pichai (Google) en Jack Dorsey (Twitter), hebben toegezegd op 28 oktober te zullen getuigen voor een commissie van het Amerikaanse Congres.

Die commissie van de Amerikaanse Senaat heeft de topmannen afgelopen donderdag gedagvaard. Ze moeten getuigen over een wettelijke bescherming die cruciaal is voor het bedrijfsmodel van de onlineplatformen.

Washington maakt zich in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november zorgen om de toenemende macht van de drie bedrijven. Die zijn nu nog beschermd tegen rechtszaken over de inhoud die gebruikers plaatsen op de platformen.

Privacywet

Volgens de voorzitter van de commissie is het in het licht van de verkiezingen noodzakelijk dat de toplui een ‘volledige verantwoording geven over hun praktijken rond het modereren van wat er geplaatst wordt’.

De Senaat ging over tot de dagvaarding van de topmannen nadat het niet lukte om een deal te sluiten over een vrijwillige getuigenis voor de handelscommissie van de Senaat. De commissie wil de bedrijven ook bevragen over een federale privacywet en het samenvoegen van onderdelen van de bedrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content