Total tankt komende vijf jaar bij Orange

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Total heeft een vijfjarig contract ter waarde van 100 miljoen euro gesloten met Orange Business Services, voor het leveren en beheren van een wan-netwerk.

Total heeft een vijfjarig contract ter waarde van 100 miljoen euro gesloten met Orange Business Services, voor het leveren en beheren van een wan-netwerk.

De komende vijf jaar zal Orange Business Services instaan voor de integratie, het beheer en de optimaisatie van het WAN-netwerk bij Total. In totaal gaat het om 1.000 locaties in ruim 100 landen die met elkaar verbonden moeten worden.

Total geeft aan dat het via deze deal in eerste instantie een uniform serviceniveau en een identieke werkplek wil, ongeacht de vestiging waar de werknemer zich bevindt. Het bedrijf uit de oliewinningbranche wil beveiligde, open toegang realiseren tot het informatiesysteem. Dat moet de werknemers toelaten om vanuit eender welke computer – thuis of op het werk – toegang te krijgen tot de bedrijfsapplicaties.

Aan OBS de taak om de nodige wan-services te leveren voor dit project. OBS draagt daarbij de eindverantwoordelijkheid voor de integratie en het beheer van alle Total-netwerken, inclusief de door andere operators geleverde delen. Via een wereldwijde managementservice gebaseerd op standaarden zoals ITIL, wil OBS het hele project beheren. Total was ook de afgelopen jaren al klant bij OBS voor wan-diensten, maar dit nieuwe contract zou heel wat uitgebreider zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content