Twee Belgische teams in finale Microsoft Imagine Cup

Twee Belgische studententeams hebben zich geplaatst voor de internationale finale van de Microsoft Imagine Cup 2008, één uit Kortrijk en één uit Luik.

Twee Belgische studententeams hebben zich geplaatst voor de internationale finale van de Microsoft Imagine Cup 2008, één uit Kortrijk en één uit Luik.

Sinds 2003 organiseert Microsoft elk jaar een wedstrijd die studenten uit het hoger onderwijs uitdaagt om een computerprogramma te ontwikkelen dat leidt tot een betere wereld. Dit jaar luidde de opdracht: “Bedenk een wereld waarin de technologie bijdraagt tot duurzame ontwikkeling”.

De studenten van de Hogeschool West-Vlaanderen plaatsten zich in de categorie “Game Development”. De Haute Ecole de la Province de Liège-Rennequin Sualem kwalificeerde zich voor “Software Design”.

De West-Vlaamse studenten ontwikkelden een XBOX-spel, “Future Flow”, waarin de speler de wereld moet verbeteren. Tegelijk moet erover worden gewaakt dat de impact op het milieu beperkt blijft.

Filip Van Bouwel, Kenny Deriemaeker, Timothy Vanherberghen en Jeroen Vanraevels volgen het tweede jaar van de opleiding “Digital Arts and Entertainment”. Als ze de finale winnen, wordt hun game echt uitgebracht voor de spelconsole.

De Haute Ecole de la Province de Liège-Rennequin Sualem staat al voor het vierde jaar op rij in de finale. Het Luikse team werd door de jury geselecteerd met het project eCar, een website om carpooling in goede banen te leiden. De site moet leiden tot efficiëntere verplaatsingen en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content