Twee jaar cel voor hacker Delta Lloyd Bank

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 36-jarige informaticus uit Vorst veroordeeld tot twee jaar cel en 1.100 euro boete omdat hij het computernetwerk van Delta Lloyd Bank gehackt had. De man liet verstek gaan op zijn proces. De rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding.

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 36-jarige informaticus uit Vorst veroordeeld tot twee jaar cel en 1.100 euro boete omdat hij het computernetwerk van Delta Lloyd Bank gehackt had. De man liet verstek gaan op zijn proces. De rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding. De beklaagde werkte bij een ICT-dienstverlener die Delta Lloyd Bank als klant heeft. In de nacht van 4 augustus 2010 had hij zich via de computer van een collega toegang verschaft tot meerdere computers die deel uitmaakten van het netwerk van de bank.

Hij installeerde “keylogger” software op de computers, die de toetsenaanslagen op het betrokken toestel registreert. Op die manier kan je vertrouwelijke gegevens bekomen. Daarna probeerde hij zijn sporen uit te wissen. Zijn manipulaties werden echter ontdekt en hij werd de laan uitgestuurd.

Hij verklaarde tijdens het onderzoek dat hij geen kwade bedoelingen had, maar dat hij dat enkel maar gedaan had om een volledig beeld te krijgen van het netwerk van Delta Lloyd Bank. De rechtbank geloofde die uitleg niet, te meer omdat hij daar helemaal geen toestemming voor had.

De ICT-dienstverlener vorderde ruim 300.000 euro schadevergoeding voor imagoschade, extra beveiliging en de loonkost van de technici die het netwerk na de hacking hadden onderzocht en het personeel dat de gevolgen moest opvangen. De rechtbank beperkte haar eis echter tot een kleine 37.000 euro.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content