Twitter stelt onderhoud uit… voor Iran

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Microblogdienst Twitter wil de hinder voor Iraanse gebruikers beperken.

Microblogdienst Twitter wil de hinder voor Iraanse gebruikers beperken.

Gezonde logica zegt: als het kapot is, dan moet je het maken. En als het dreigt fout te lopen, zorg dan dat je de problemen aanpakt voor ze zich stellen. Maar in internationale social media middens liggen de zaken dikwijls ingewikkelder. Neem nu Twitter.

“A critical network upgrade must be performed to ensure continued operation of Twitter”, lezen we [op hun officiële blog]. In samenspraak met Twitter had de hoster dat noodzakelijk onderhoud ’s nachts ingepland. Maar netwerkpartner NTT America dacht daar anders over en stelde het onderhoud prompt uit tot 14 uur de volgende dag.

De reden? Omdat het op dat moment 1u30 ’s nachts is in… Iran. Volgens NTT America speelt Twitter momenteel zo’n belangrijke communicatierol in Iran, dat downtime gedurende de dag er dus geen optie was. In de blogpost merkt Twitter-oprichter Biz Stone op dat de beslissing van NTT America een zeker risico inhoudt, ook voor de andere wereldwijde diensten die ze aanbieden. Langs de andere kant bewijst dit wel het globale perspectief bij de beslissingen die NTT America neemt: en was dat niet net de reden waarom Twitter precies met hen in zee ging?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content