Twitter-vertegenwoordigers rond de tafel met Turkse regeringsleden

© Reuters

Na meerdere aanvallen van Turks premier Erdogan op Twitter, gaan vertegenwoordigers van de microblogsite in Turkije met de regering praten. Wanneer de ontmoeting doorgaat, waar ze over zal gaan en wie de gesprekspartners zijn, is niet bekend.

“Ik kan bevestigen dat vertegenwoordigers van Twitter naar Turkije zullen gaan om leden van de regering te ontmoeten”, verklaarde Twitter-woordvoerder Nu Wexler. Hij gaf echter niet prijs wanneer die ontmoeting zal plaatsvinden en wie de gesprekspartners zullen zijn. Het is evenmin bekend waar de gesprekken over zullen gaan.

Vermoedelijk heeft het te maken met de recente aanvallen van Turks premier Recep Tayipp Erdogan op de microblogsite. Eind maart liet hij die blokkeren in Turkije, nadat er tweets circuleerden met telefoonopnames die Erdogan rechtstreeks in verband brachten met een corruptieschandaal.

Na een uitspraak van het constitutionele hof werd de blokkade, tegen de zin van de premier, echter weer opgeheven. Maar Erdogan ging zaterdag weer in het offensief tegen Twitter door de site te beschuldigen van belastingontduiking in Turkije.

Ook YouTube werd door Erdogan verbannen. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content