Uber beticht van spionagepraktijken

© REUTERS

Het bedrijf zegt in een reactie dat, als er in het verleden al sprake was van spionage van rivalen, hiermee onder het nieuwe management is gestopt.

Technologiebedrijf Uber heeft wereldwijd rivalen bespioneerd. Dat gebeurde onder meer via een netwerk van spionnen die getraind zouden zijn door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Dat stelt een voormalige medewerker van het bedrijf achter de taxi-app in een brief. De brief is ingebracht als bewijsstuk in een rechtszaak.

Uber is in een rechtszaak verwikkeld met Alphabet-dochter Waymo, die zich bezighoudt met zelfrijdende auto’s. Waymo beschuldigt Uber ervan gevoelige bedrijfsinformatie te hebben gestolen. Uber zou onder meer gebruik hebben gemaakt van hacken, omkoping en mensen die zich voordeden als taxichauffeurs om zo gevoelige informatie los te peuteren over rivalen. Deze informatie werd vervolgens doorgespeeld naar de voormalige topman van Uber, Travis Kalanick.

Uber zegt in een reactie dat, als er in het verleden al sprake was van spionage van rivalen, hiermee onder het nieuwe management is gestopt.

Partner Content