UCB en Belga bekroond tot ICT Project of the Year

Farmabedrijf UCB en nieuwsorganisatie Belga winnen de prijzen voor het beste ict-project van het jaar.

Farmabedrijf UCB en nieuwsorganisatie Belga winnen de prijzen voor het beste ict-project van het jaar. Met Amplify IT wint UCB de prijs in de categorie Large Enterprises. Het bedrijf vernieuwde zijn big data infrastructuur en gaat met kleine teams in een korte periode (maximaal 50 mandagen) op zoek naar de oplossing van vragen waar het bedrijf mee zit. Die vragen gaan van het optimaal samenstellen van een groep testpatiënten, tot het bestuderen van afwijkende verkoopsresultaten.

De prijs in de categorie Small & Medium Sized Businesses gaat naar het BelgaBox-project van het persagentschap Belga. De BelgaBox moet meteen zicht bieden op het aanbod van Belga op dat moment, maar ook op het materiaal dat er zit aan te komen. De applicatie werkt los van elk toestel of besturingssysteem en is het resultaat van een paar jaar denk- en ontwikkelwerk, aangevuld met tientallen suggesties van klanten van Belga. In mei werd versie 1.0 voor het eerst uitgerold.

Na het project van UCB krijgt het SeSaMe-project van de MIVB de tweede plaats bij de grote ondernemingen. CSD Réseau Solidaris en Larcier Groep zijn de runner-ups bij de kleine- en middelgrote bedrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content