Urbizone rondt de kaap van 40 gratis wifi-hotspots in Brussel

© iStockphoto

Voortaan is ook op het Brusselse Rogierplein en in metrostation Rogier gratis wifi beschikbaar dankzij het Urbizone-project. Dat kondigen Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet en staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets aan.

In het Brussels gewest zijn nu in totaal 41 gratis hotspots van Urbizone beschikbaar. In 2015 kwamen er 18 locaties bij.

“Naast het Rogierplein en de lokettenzaal van metrostation Rogier wordt het Urbizone-netwerk vanaf heden ook actief in het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe, in de lokettenzaal van Actiris Anspach en in de ontvangstruimten van de politiezone Marlow in Ukkel”, zegt staatssecretaris Debaets.

“Hiermee tonen we dat het ons menens is met onze ambitie om gratis internet aan te bieden aan alle Brusselaars. Ook in 2016 gaan we op ons elan door en zullen we wifi van Urbizone versneld beschikbaar maken op verschillende Brusselse pleinen en in openbare gebouwen”, vervolgt ze.

Pascal Smet wil in de loop van volgend jaar meerdere metrostations en metrostellen van wifi voorzien: “Studies hebben aangetoond dat mensen graag wifi gebruiken wanneer ze wachten of onderweg zijn. Door de wifi ter beschikking te stellen in de openbare ruimte en op het openbaar vervoer zorgen we ervoor dat mensen in Brussel met elkaar verbonden zijn. De wifi op het Rogierplein en in de loketten van het metrostation Rogier is een eerste stap”.

Toegang tot de wifihotspots van Urbizone is kosteloos. Het is ook erg eenvoudig, een eenmalige registratie met een e-mailadres volstaat. Een volledige lijst van plekken met Urbizone is beschikbaar op smartcity.brussels.

Urbizone is op poten gezet door het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG) om te strijden tegen de digitale kloof.

(Belga, FT)

Partner Content