Vakbonden HP willen snel duidelijkheid over gevolgen herstructurering voor ons land

Vakbonden HP willen snel duidelijkheid over gevolgen herstructurering voor ons land © belga

HP Inc gaat de komende jaren tot 9.000 van de 55.000 banen schrappen. De Belgische vakbonden bij HP willen zo snel mogelijk duidelijkheid over de gevolgen voor ons land van de wereldwijde herstructurering.

HP Inc kondigde donderdagavond de herstructurering aan. De komende drie jaar zullen tussen de 7.000 en 9.000 banen sneuvelen. HP Inc maakt onder meer pc’s en printers, maar wil zich in de toekomst meer toeleggen op diensten. Met de ontslagronde hoopt het bedrijf vanaf 2022 een miljard dollar per jaar te kunnen besparen.

De exacte impact van de ontslagronde op België is nog niet duidelijk. “In ons land werken er in Diegem zowat 150 personen voor. Het betreft verkopers en ondersteunend administratief personeel. Momenteel hebben we geen enkele informatie of – en eventueel in welke mate – de Belgische afdeling geïmpacteerd wordt”, aldus vakbondssecretaris Peter Darin (ACV Puls).

“We willen snel weten waar we aan toe zijn. Luidens de persmededeling van HP zullen de ontslagen gespreid worden over drie jaar. We willen hierbij absoluut het scenario voorkomen dat het bedrijf in die periode af en toe iemand aan de deur zet om op die manier de regeling voor collectief ontslag uit de wet-Renault te omzeilen. Met alle vakbonden overleggen we maandag over een gemeenschappelijke strategie”, aldus Darin. (Belga)

Partner Content