Van Quickenborne verdedigt zich in de Kamer

Minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne verdedigt de steun die hij in een videofilmpje heeft verleend aan een project van Google, Belgacom en bpost om meer kmo’s online te krijgen.

Minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne verdedigt de steun die hij in een videofilmpje heeft verleend aan een project van Google, Belgacom en bpost om meer kmo’s online te krijgen. “Ik ben van plan consequent alle initiatieven van kleine of grote bedrijven verder te verwelkomen”, sprak de minister tijdens het vragenuurtje in de Kamer.

Van Quickenborne kreeg over het filmpje vragen van Ann Vanheste (sp.a), Peter Logghe (Vlaams Belang) en Peter Dedecker (N-VA), waarbij vooral Vanheste en Dedecker zich kritisch opstelden over het optreden van de minister. “Vindt u uw initiatief op deze site nog eerlijke concurrentie?”, vroeg de Vlaamse socialiste. “Niet alleen maakt Vincent Van Quickenborne reclame voor Belgacom, bpost en Google. Zij maken reclame voor Vincent Van Quickenborne, de minister die hun regels bepaalt”, klonk het bij de Vlaams-nationalist.

De minister legde uit dat de bedrijven hem gevraagd hadden een videoboodschap op te nemen omdat hij niet op hun persconferentie aanwezig kon zijn. Hij was bereid dat te doen omdat er in dertien Europese landen gelijkaardige acties lopen met groot succes. Het is overigens niet de eerste keer dat de minister initiatieven van bedrijven steunt om meer mensen en bedrijven online te krijgen.

“Als ik jullie redenering moet volgen, dan moet elke politicus of politica consequent zijn. Dus, geen ministers meer op een persconferentie met hun foto in een krant die de prestaties van een commercieel zonnepanelenbedrijf steunt en toejuicht. Geen ministers meer in autofabrieken, die voor een televisiecamera poseren langs een automodel”, luidde het.

Bron: Belga

Partner Content