Vanaf vandaag kan je ook een Uber bestellen in Vlaanderen

Laurent Slits, topman van Uber België. © Uber
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Taxidienst Uber is sinds maandagochtend ook beschikbaar in Vlaanderen. Via de app zal een UberX te bestellen zijn in het hele landsdeel, met de hoogste beschikbaarheid in Antwerpen, Gent en Leuven. De nieuwe diensten zijn volledig in overeenstemming met het nieuwe Vlaamse taxireglement, benadrukt het bedrijf.

Uber zegt dat het in verschillende steden in Vlaanderen de vraag naar ritten heeft zien groeien, gebaseerd op het aantal mensen dat de afgelopen maanden de app heeft geopend en gesprekken met chauffeurs. ‘Ik geloof dat we het vervoer in Antwerpen, Gent, en Leuven efficiënter en toegankelijker kunnen maken, de files kunnen verminderen en professionele chauffeurs nieuwe verdienmogelijkheden kunnen bieden. Consumenten vragen al jaren om betrouwbaar en toegankelijker vervoer in Vlaanderen’, zegt Laurent Slits, topman van Uber België.

Gratis ritten voor ziekenhuispersoneel

Omwille van de coronapandemie heeft Uber een reeks hygiënische maatregelen ingevoerd. Zowel passagiers als chauffeurs moeten tijdens de rit een mondmasker dragen en bevestigen dat ze de lokale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen hebben begrepen en naleven. Zo worden alle gebruikers er via de app voortdurend aan herinnerd dat ze hun handen moeten wassen of ontsmetten en de ramen open moeten houden om de ventilatie tijdens de ritten te verbeteren. ‘Partnerchauffeurs zijn ook voorzien van ontsmettingsmiddelen en Uber heeft voertuigen uitgerust met scheidingswanden’, klinkt het.

Uber maakt ook bekend 10.000 gratis ritten te subsidiëren voor ziekenhuispersoneel in Antwerpen, Leuven en Gent. Daarbij geldt wel een beperking van vijf ritten per persoon per week, en de rit mag niet meer kosten dan vijftien euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content