Virtuele systemen hebben moeite met back-ups

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Bedrijven hebben moeilijkheden met het back-uppen van virtuele systemen, aldus een Symantec-studie.

Bedrijven hebben moeilijkheden met het back-uppen van virtuele systemen, aldus een Symantec-studie.

Back-ups (BU’s) van data en systemen blijven voor problemen zorgen door de toename van virtuele systemen naast bestaande legaatomgevingen, de snel groeiende hoeveelheid ongestructureerde data en een vaak versnipperde aanpak van BU’s binnen bedrijven. Het gevolg is een lage graad van vertrouwen dat data ook vlot kunnen worden hersteld, terwijl ook back-up SLA’s niet worden nageleefd, aldus een wereldwijde studie van Symantec bij een kleine 1.500 bedrijven.

Ook in België worden dezelfde problemen geconstateerd, aldus Kim Apers, presales manager voor Symantec Belux. In het bijzonder de toename van ongestructureerde data en het afkalven van de beschikbare tijd voor BU’s (door 24/7 toegang tot data en toepassingen) zorgen voor problemen, evenals de noodzaak om beperkte restore’s (bijvoorbeeld van een enkel bestand) uit te voeren. Ook willen bedrijven het back-uppen van overbodige data (zoals gedupliceerde data of niet-bedrijfsdata) voorkomen.

Wat virtuele systemen betreft, moeten BU’s in staat zijn data te backuppen ongeacht waar de datacontainer zich bevindt of waar die naartoe wordt verplaatst. Daarbij moeten de geldende policies en regels worden geëerbiedigd, en dat alles ongeacht de levensduur van een virtueel systeem. Bij het herstellen van virtuele systemen en de bijhorende data, moet ook rekening worden gehouden met de voorzieningen in de onderliggende fysieke systemen, zodat bijvoorbeeld zich geen input/output-problemen voordoen door middel van een aangepaste verdeling over de beschikbare fysieke systemen.

Met het oog op de bovenstaande uitdagingen heeft Symantec ondertussen nieuwe versies van zijn backup-producten uitgebracht, in casu NetBackup 7.5 en Backup Exec 2012. Met behulp van de de Net BU Accelerator kunnen BU’s sterk worden versneld, door slechts de verschillen in de data ten opzichte van de vorige data nieuw weg te schrijven. Ook werden nieuwe voorzieningen voor BU’s in de cloud voorzien. Voorts bieden de tools deze voorzieningen zowel voor het maken van back-ups van virtuele als fysieke systemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content