Vlaanderen maakt 200.000 euro vrij voor DigitalForYouth-project

© CTG Circular
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De oproep van DigitalForYouth om laptops te doneren voor leerlingen, valt niet in dovemansoren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts maakt 200.000 euro vrij voor het project.

10.000 laptops wil Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts inzamelen tegen het einde van de paasvakantie. Hij maakt ook 200.000 euro vrij om het project van Digital4Youth te ondersteunen. Digital4Youth is een samenwerking tussen DNS Belgium en Close the Gap om gebruikte maar nog geschikte laptops in te zamelen bij bedrijven. Die laptops worden op een professionele en veilige manier klaargemaakt voor hergebruik. Via de Koning Boudewijnstichting worden ze verdeeld onder kansarme leerlingen zodat zij ook digitaal huiswerk kunnen maken.

DigitalforYouth heeft zelf al een 1.000 laptops klaar staan, zoals we gisteren al schreven. Vlaanderen maakt nu 200.000 euro vrij om de volgende tweeduizend gebruikte computers in orde te brengen. Bedrijven worden opgeroepen om gebruikte laptops te doneren. “Ik hoop dat de Vlamingen en de Vlaamse bedrijven zich van hun warmste kant laten zien”, zegt Weyts. “We moeten in deze moeilijke tijden zeker ook de leerlingen uit de sociaal kwetsbare milieus aan boord houden. Een computer in huis is voor hen een onmisbaar leerinstrument. Wie thuis blijft, mag niet afgesneden worden van de rest van de klas en van de rest van de wereld”.

De initiatiefnemers zijn ook nog in gesprek met de andere gewestelijke overheden in ons land. Meter van de actie is Dewi Van De Vyver (ICT Woman of the Year 2020 & CEO Flow Pilots) en peter is Filip Michiels (CIO of the Year 2019, CIO van TUI).

Hoe kan je helpen?

Heb je nog werkende en relatief recente laptops in je bedrijf die je wil doneren? Meld je dan aan via donations@close-the-gap.org. Vanaf 30 werkende laptops kunnen ze worden opgehaald en klaargemaakt voor hergebruik. Maar ook financiële donaties zijn welkom en vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar. Storten kan op rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 met vermelding ‘L83229 : Digital4Youth’. Alle info vind je ook op www.digitalforyouth.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content