Voetbal verhoogt productiviteit

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Voetbal verhoogt volgens HP het rendement van de werknemers.

Terwijl meerdere it-leveranciers waarschuwen voor een verlies aan productiviteit, denkt HP net het omgekeerde: voetbal verhoogt het rendement van de werknemers… tenminste als de juiste ploeg wint.

Risico op overbelasting van it-netwerken, waarschuwingen voor virussen, frauduleuze online ticketverkopers,…: de it-bedrijven moeten als we de persberichten mogen geloven met heel wat gevaren afrekenen tijdens deze Wereldbeker voetbal. De officiële ict-sponsor Mahindra Satyam blijft daarentegen wel opvallend stil.

HP laat zich nu opmerken met een persbericht waarin het zegt dat “overwinningen tijdens de Wereldbeker de productiviteit op het werk doen toenemen.” De it-gigant concludeert dat uit een onderzoek dat het hield onder Europese kmo’s waarbij de helft verklaart “meer efficiënt te werken de ochtend na een overwinning van hun nationale elftal.” Zo zou een overwinning de motivatie van werknemers met 63% doen toenemen in het Verenigd Koninkrijk, met 62% in Nederland, en met 56% in Spanje. Maar 53% van de Duitsers geeft daarentegen wel toe minder productief te zijn geweest na een overwinning van hun team. Hoe dat zit met landen waarvan het nationale elftal niet door de voorronde geraakte, konden we niet afleiden uit het bericht.

En wat is nu ook weer de relatie met HP in dit bericht, vraagt u? Wel, het bedrijf lanceert blijkbaar een campagne ‘LaserJet Pays You Back’ die de nadruk legt op de toegevoegde waarde die hun laserprinters brengen voor de kmo’s. Het is maar dat u het weet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content