Voorzitter telco is lucratieve job

Wie de voorzittershamer hanteert bij Belgacom, Mobistar of Telenet, mag rekenen op een aardige vergoeding.

Michel Moll, de huidige voorzitter van Belgacom, kreeg vorig jaar een vergoeding van 182.000 euro. In de lijst van de best betaalde voorzitters van Belgische raden van bestuur, prijkt hij op de 7de plaats. Zijn verloning werd vorig jaar met liefst 11 procent opgetrokken.

Dat blijkt uit de rangschikking die de financiële krant De Tijd kon inkijken. Jef Colruyt, eigenaar van de gelijknamige grootwarenhuisketen krijgt als voorzitter de grootste loonzak met een bedrag van 1,4 miljoen euro.

Op de 14de stek staat Jan Steyaert, de voorzitter van Mobistar. Die krijgt jaarlijks 90.200 euro voor zijn bijdrage, evenveel als in 2011. Jan Steyaert was de financiële directeur bij Telindus (nu Belgacom). Hij gaat net Frank Donck van Telenet voor. Die vangt jaarlijks 82.500 euro voor zijn voorzittershamer, 6,5 procent meer dan in 2011.

De raad van bestuur van Belgacom behoort ook tot de best betaalde in België. De totale vergoeding ging vorig jaar met 5 procent vooruit, goed voor 1,1 miljoen euro. Bij Telenet vangen de bestuurders samen in totaal 372.000 euro. Dat is bijna 10 procent minder dan in 2011. Ook bij Mobistar moest de raad 2,8 procent inleveren, toch nog goed voor 310.200 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content