Vragen over exuberant loon Bellens op Belgacom aandeelhoudersvergadering

Op de algemene vergadering van Belgacom hadden enkele aandeelhouders vragen over de 3,57 miljoen euro vergoeding van ceo Didier Bellens. Eén van hen sprak zelfs over een ‘schok’.

Op de algemene vergadering van Belgacom hadden enkele aandeelhouders vragen over de 3,57 miljoen euro vergoeding van ceo Didier Bellens. Eén van hen sprak zelfs over een ‘schok’.

Eén van de kleinere aandeelhouders vroeg zich af of een dergelijke vergoeding wel verdiend is en op basis van welke criteria de bonus bepaald wordt. Didier Bellens gaf aan dat 1 miljoen euro afkomstig is van aandelenopties die reeds dateren van 2003. “Dat is dus slechts een ‘one-time-shot’. Uiteindelijk gaat het dus over 2,5 miljoen euro.” Belgacom voorzitter Theo Dilissen verweet de media dat “ze appelen met peren vergelijken als ze de verschillende vergoedingen van de ceo’s naast elkaar plaatsen. In het geval van Bellens gaat het duidelijk om een brutobedrag.”

Theo Dilissen gaf ook toelichting bij de criteria die de variabele vergoeding bepalen: 60 procent is gebaseerd op meetbare elementen. Van die 60 procent is 70 procent bepaald door de financiële evolutie van Belgacom. 15 procent is gebaseerd op de tevredenheid van het personeel en een bijkomende 15 procent op de tevredenheid van de klanten. Dat komt er dus op neer dat slechts 3,5 procent van de bonus van Didier Bellens bepaald wordt door al dan niet tevreden klanten. Overigens is de overige 40 procent afkomstig van “moeilijk meetbare elementen zoals de integratie van Proximus en Telindus.”

Didier Bellens bevestigde nogmaals dat hij kandidaat is voor een volgende mandaat. Deze zomer moet de regering de knoop doorhakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content