Waar praten we het vaakst over op sociale netwerken?

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Prollie, een bedrijf dat het sociale mediagedrag van gebruikers in kaart brengt, lijstte de top zes van onderwerpen op waar gebruikers het meest over sharen. De nummer één is… sociale media!

De voornaamste onderwerpen waar gebruikers dingen over sharen via sociale media zijn: technologie en sociale media (28 procent), eten, drinken en reizen (25 procent), films en series (18 procent), muziek en kunst (11 procent), gezondheid en sport (10 procent) en mode en shopping (9 procent). Dat blijkt uit een analyse van Prollie, een bedrijf dat onderzoekt hoe mensen hun sociale netwerken gebruiken. Er werden 5.000 gebruikers gescreend.

Het bedrijf ging ook na op welk soort onderwerpen mensen zoeken via hun sociale netwerken. De top 5: muziek, reizen, eten en drinken, fitness en sport, technologie en sociale media.

Op Facebook wordt het meest gezocht naar dingen over voeding en gezondheid, op Twitter naar tweets over technologie en sociale media.

Uit de analyse blijkt nog dat 1 procent van alle zoekopdrachten over seks gaat en dat er per gebruiker gemiddeld 2,6 zoekopdrachten uitgevoerd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content