Wat stelt Apple vanavond voor?

© Reuters

Apple houdt deze week zijn wereldwijde ontwikkelaarsconferentie (WWDC). We blikken vooruit naar wat we vanavond wel en niet mogen verwachten.

Apple houdt deze week zijn wereldwijde ontwikkelaarsconferentie (WWDC). We blikken vooruit naar wat we vanavond wel en niet mogen verwachten. Beats

Bij Apple is het altijd raden naar wat ze wel of niet zullen doen. Maar het bedrijf heeft wel zopas bevestigd dat het Beats Electronics en Beats Music van rapper Dr. Dre overnam. Het is nog veel te vroeg om een verregaande integratie aan te kondigen maar hoogstwaarschijnlijk komt de miljardendeal wel ter sprake.

iOS 8WWDC is een ontwikkelaarsconferentie en dus de beste plaats om een nieuwe versie van het besturingssysteem aan te kondigen. Macrumors verwacht geen nieuwe redesign (zoals in iOS 7) maar wel een verbetering van Siri en andere onderdelen en ondersteuning voor zogenaamde health apps, al dan niet in combinatie met iBeacon. 9to5mac voegt daar nog aan toe dat iOS 8 ook multitasking zou toevoegen aan de iPad, vergelijkbaar met de manier waarop je in Windows 8 twee applicaties naast elkaar toont.

OS X 10.10Het besturingssysteem voor Macs krijgt volgens de Wall Street Journal wel een grondige visuele update, vergelijkbaar met de look die we in iOS7 leerden kennen.

Geen iPhone?Velen kijken vanavond ongetwijfeld uit naar de keynote in de hoop een nieuwe iPhone te zien. Helaas zijn er maar weinig aanwijzingen dat Tim Cook vanavond een nieuwe smartphone uit zijn broekzak haalt.

Wel zijn er geruchten dat Apple in augustus een nieuw exemplaar komt, 11 maanden na de lancering van de 5S en 5C. We geven het nog een waterkans dat Cook de iPhone aankondigt als ‘beschikbaar vanaf augustus’, maar die kans is klein. Ook voor een nieuwe settopbox of smartwatch is volgens de Wall Street Journal de kans zo goed als onbestaande. ‘Iets volledig nieuws’Eddy Cue, senior vicepresident voor internet software en services bij Apple liet deze week verstaan dat Apple momenteel “De beste productpijplijn in 25 jaar” heeft. Dat doet vermoeden dat het bedrijf aan een aantal indrukwekkende producten sleutelt. Al lost dat niets over welke er vandaag worden voorgesteld.

Wel is het zo dat Apple sinds de iPad in 2010 geen nieuw productcategorie meer heeft voorgesteld. Afgaande op de speculaties moeten we dat nieuw product zoeken in de sfeer van wearables. Maar gezien de recente overname van beats en de beperkte aanwijzingen voor een smartwatch blijft het koffiedik kijken of dat voor vanavond is, of voor de komende maanden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content