Wat stelt Facebook voor op F8?

Mark Zuckerberg op F8 © .

Zoals elk zichzelf respecterende technologiereus houdt Facebook dezer dagen zijn ontwikkelaarsconferentie F8. Een overzicht van wat het bedrijf er voorstelt.

F8 loopt al enkele jaren en is enerzijds het moment om coole nieuwe projecten voor te stellen. Anderzijds krijgen ontwikkelaars er meer info over nieuwe toepassingen en verbeteringen op en rond het Facebookplatform.

Facebook lanceert chatbots en reclame in Messenger.

Om 360° video wat meer tractie te geven, lanceert het bedrijf een camera met 17 lenzen. Het product zal niet te koop zijn, maar Facebook gaat wel het hardware-ontwerp en de algoritmes om de videofeeds aan elkaar te plakken beschikbaar maken zodat iedereen met budget en de technische capaciteiten er een kan maken.

Met Free Basics Simulator & Demographic Insights kunnen ontwikkelaars hun facebooktoepassing testen op oudere toestellen met minder bandbreedte. Dat moet hun ontwikkelingen ook beschikbaar maken in regio’s waar internettoegang of high-end smartphones minder gangbaar zijn.

Account Kit, waarbij mensen op je website of app kunnen inloggen met hun facebookaccount, geeft mensen de mogelijkheid om voortaan ook in te loggen met hun telefoonnummer of emailadres. Handig voor wie ook niet-facebookgebruikers wil lokken.

De mogelijkheid om links op Facebook te bewaren breidt uit. Voortaan kan je ook sites of video buiten Facebook gewoon bewaren in een map op het sociale netwerk.

Instant Articles, waarbij artikels rechtstreeks worden geladen, is voortaan beschikbaar voor iedereen. Tot nu toe was het project beperkt tot een aantal vooraf geselecteerde mediapartners.

Admin tool: Hiermee kan je een video uploaden waarbij Facebook controleert of iemand een kopie van die video heeft gepost op het sociale netwerk. Vervolgens kan je de video automatisch rapporteren of een melding sturen. Dat moet het vaak voorkomend probleem aanpakken waarbij populaire video’s door anderen opnieuw worden geupload, en dus ook met de views en de eer gaan lopen.

Met de Profile Expression Kit wordt het voortaan mogelijk om een profielvideo op te nemen met andere apps.

Updates voor Facebook Analytics for Apps: De 450.000 Facebooktoepassingen krijgen extra functies om inzicht te krijgen over het gebruik en hun publiek.

Bekijk hier de volledige keynote op F8

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content