Weinig interesse voor Google Dart

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Google Dart, de programmeertaal die het dominante JavaScript moest doen vergeten, duikt voor het eerst op in de top 50 van de populairste programmeertalen.

Google Dart, de programmeertaal die het dominante JavaScript moest doen vergeten, duikt voor het eerst op in de top 50 van de populairste programmeertalen.

De webprogrammeertaal Google Dart werd eind 2011 in de markt gezet als een taal die tegemoet zou komen aan de tekortkomingen van JavaScript. Maar erg populair lijkt Dart niet. Zo duikt de taal nu pas voor het eerst op in de top 50 van de meest gebruikte programmeertalen, en dan nog wel op een teleurstellende 43e plaats. Dat Dart nog niet wordt ondersteund door de meeste browsers, is daar allicht niet vreemd aan.

Mozilla liet intussen al weten dat Firefox Dart niet zal ondersteunen. Eenzelfde geluid bij Microsoft, dat met het ‘TypeScript’-project extra functionaliteiten aan JavaScript wil toevoegen, om meer complexe applicaties mogelijk te maken.

De populairste programmeertaal in de ranking van Tiobe is C, die gebruikt wordt door bijna 20 procent van de ontwikkelaars. Op de tweede plaats staat Java met ruim 17 procent; Objective-C klokt af op de derde plaats en krijgt 9,4 procent van de ontwikkelaars achter zich.

JavaScript zakte van de 10e plaats naar de elfde positie. Dart kan voorlopig slechts 0.189 procent van de ontwikkelaars overtuigen, al zal Google er alles aan doen om daar snel verandering in te brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content