Oprichter Autonomy overleden na bootongeluk

Mike Lynch, de voormalige baas en mede-oprichter van Autonomy. © Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Het lichaam van Britse techondernemer Mike Lynch is geborgen. Ook het lichaam van zijn 18-jarige dochter Hannah werd boven water gehaald. Beiden waren vermist nadat een luxejacht zonk voor de kust van Sicilië.

De superjacht zonk deze week nadat ze in slechte weersomstandigheden terecht kwam. Van de acht passagiers is Lynch’ vrouw, Angela Bacares, gered. Vijf lichamen zijn ondertussen uit het water gehaald. De Italiaanse burgerbescherming Salvo Cocina zoekt nog naar de twee overige passagiers.

Mike Lynch is vooral bekend als de oprichter van Autonomy, en wordt soms gezien als het Britse antwoord op Bill Gates. Hij verkocht in 2011 zijn softwarebedrijf voor 11 miljard dollar aan HP. Een jaar later moest HP de waardering van die aankoop echter herzien naar nog zo’n twee miljard. Een lange juridische strijd met Lynch volgde. In die zaak is Lynch eerder dit jaar nog vrijgesproken.

In dezelfde week dat het jacht van Lynch zonk, rapporteren Britse kranten overigens ook de dood van Stephen Chamberlain. Chamberlain was directeur bij Autonomy en werd ook eerder dit jaar vrijgesproken. Hij stierf op donderdag na een auto-ongeval. De chauffeur van de auto die hem aanreed, een 49-jarige Britse vrouw, is na het ongeluk ter plaatse gebleven en werkt mee met het onderzoek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content