Whatsapp blokkeert links naar concurrent Telegram

© Wired

Niemand hoeft z’n eigen concurrenten in het zadel te helpen. Maar actief dwarsbomen? Mag dat? WhatsApp lijkt te vinden van wel.

Steeds meer mensen stappen over van WhatsApp naar Telegram, dat meer open en minder privacy-schadelijk wordt geacht. Maar als je overstapt, dan wil je eigenlijk dat je vrienden ook meekomen. Natuurlijk is dan dat uit te faseren Whatsapp het aangewezen medium om je vrienden te wijzen op de voordelen van Telegram: betere beveiliging, harde belofte geen persoonlijke data te verpatsen, platform-onafhankelijk en (deels) open source. In het app-je waarmee je je afscheid van Mark Zuckerberg’s WhatsApp meldt zit natuurlijk een linkje naar de aanmeldsite van Telegram.

Stille update

Normaal gesproken zullen links in WhatsApp-berichten als hyperlinks aanklikbaar zijn. Maar als het links naar zijn naar telegram.me of telegram.org, dan werkt dat opeens niet meer. Volgens een bericht op de nieuwssite Express is het geen foutje maar een feature die via een ‘stille update’ (no. 2.12.367) de smartphones van gebruikers is opgeduwd.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content