Whatsappen kan voortaan ook via de computer (en via een speciale simkaart)

© Wired
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Whatsappen via de webbrowser: het is vanaf nu mogelijk, behalve als je een iOS-toestel gebruikt. Daarnaast gaat een Italiaans bedrijf met WhatSim een simkaart van 10 euro per jaar verkopen, die uitsluitend bedoeld is om WhatsApp-berichten te sturen.

Om WhatsApp via het web te gebruiken, moet je naar web.whatsapp.com surfen via Google Chrome – de enige browser die ondersteund wordt. Er verschijnt dan een QR-code op je scherm, die je moet inscannen met je mobiel toestel om de app en webversie met elkaar te koppelen.

Webversie kan niet zonder telefoon

Ook tijdens het whatsappen via het web, moet je telefoon met het internet verbonden blijven. Je kan de webversie dus niet zonder je smartphone gebruiken. Dat komt omdat Whatsapp de berichten niet op zijn server bewaart, maar ze ophaalt van je telefoon.

iOS-gebruikers blijven voorlopig in de kou staan

Nog een minpunt, is dat de webvariant van WhatsApp op dit moment nog niet beschikbaar is voor iOS-gebruikers, vanwege ‘beperkingen die Apple oplegt’, aldus Jan Koum, de topman van de berichtendienst.

Whatsappen kan voortaan ook via de computer (en via een speciale simkaart)
© WhatSim

WhatSim: een simkaart voor WhatsApp

Voorts heeft het Italiaanse Zeromobile een simkaart gelanceerd waarmee je enkel WhatsApp kunt gebruiken. De WhatSim kost 10 euro per jaar en zal in 150 landen te gebruiken zijn vanaf eind februari. Er dient wel extra betaald te worden voor het versturen van foto’s, video’s en stemgestuurde berichtjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content