Wie wordt CIO van het jaar?

Wie volgt Luc Verbist van de Persgroep op als cio van het jaar? De Data News redactie selecteerde een lijst van 10 belangrijke en invloedrijke cio’s die ook regelmatig op het publieke voorplan komen. U kan als lezer voor de top-3 stemmen.

Wie volgt Luc Verbist van de Persgroep op als cio van het jaar? De Data News redactie ging te rade bij heel wat kenners van de Belgische ict-biotoop en selecteerde daarop een lijst van 10 belangrijke en invloedrijke cio’s die ook regelmatig op het publieke voorplan komen.

Om in aanmerking te komen moet de cio immers blijk geven van visie, strategisch inzicht, leiderschapskwaliteiten en persoonlijkheid. Hij of zij moet er in slagen om it te aligneren met de business, wie weet zelfs it zo te positioneren dat het een business driver is. De kandidaten moeten Belg zijn of in België resideren.

De uitreiking van de cio van het jaar vindt plaats op 21 november in de Event Lounge in Schaarbeek. Maar eerst mag u als lezer zelf de keuze maken voor de top-3. U vindt de tien portretten in Data News 13 (van 6 september). Uw favoriet kan u online aanstippen.

De drie cio’s met de meeste stemmen komen in aanmerking. De jury komt op 24 oktober bij elkaar en zal uiteindelijk de ongetwijfeld moeilijke beslissing moeten nemen wie de cio van het jaar wordt.

In deze 21ste editie wordt ook een nieuwe aanpak voorgesteld. Tot nog toe werden immers telkens twee ict managers bekroond. Omdat wel vaker wordt gezegd dat het hele team verantwoordelijk is, worden deze keer de projecten zelf gelauwerd. Twee projecten, één bij kleinere bedrijven en één voor corporate ondernemingen worden in de bloemen gezet.

De geselecteerde projecten worden voor een jury van professoren gepresenteerd. De deadline voor deze projecten is 1 oktober. Ook dan zal de Grand Jury de knoop doorhakken.

Alle info vindt u op www.datanews.be/cio

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content