Windows 7 heet… Windows 7

Het is de eerste keer dat een codenaam van een nieuwe Windows-versie ook de officiële productnaam wordt.

Het is de eerste keer dat een codenaam van een nieuwe Windows-versie ook de officiële productnaam wordt.

Het bericht staat te lezen [op de weblog van het Windows Vista-ontwikkelteam] en is gepost door Mike Nash, corporate vice president Windows Product Management bij Microsoft, ‘himself’. Volgens Nash gaat het om de eerste keer voor een Windows-versie dat de codenaam ook de eigenlijk naam wordt.

“Het gaat om eenvoud”, legt Nash uit. Microsoft gebruikte eerder al versienummers, zoals in Windows 3.11, naast data, zoals in Windows 2000, of een ‘naam met aspiraties’ zoals XP of Vista. “Aangezien we niet elk jaar nieuwe versies van Windows uitbrengen, heeft het gebruik van een datum niet veel zin. En ook een nieuwe ‘naam met aspiraties’ doet geen recht aan wat we willen bereiken, en dat is: sterk geworteld blijven in onze aspiraties voor Windows Vista. Zo willen we evolueren en de aanzienlijke investeringen in Windows Vista verfijnen in een nieuwe Windows-generatie.”

Van 26 tot 30 oktober organiseert Microsoft de Professional Developers Conference (PDC), in Los Angeles. Van 5 tot 7 november is er de Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC). Microsoft stelt op beide gelegenheden de eerste ‘pre-bèta’-versie van Windows 7 voor. Een definitieve versie van Windows 7 is voor eind 2009 of begin 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content