Windows 7 ondersteunt meer applicaties dan Vista

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het besturingssysteem Windows 7 zal meer applicaties ondersteunen dan Vista. Dat belooft Microsoft op een blog.

Het besturingssysteem Windows 7 zal meer applicaties ondersteunen dan Vista. Dat belooft Microsoft op een blog.

Het toekomstige besturingssysteem Windows 7 zal meer softwaretoepassingen ondersteunen dan zijn voorganger Windows Vista. Dat belooft Microsoft op z’n Windows 7-blog: “Voor Windows 7 hebben we zwaar geïnvesteerd in applicatiecompatibiliteit, om te garanderen dat toepassingen die onder Vista werken, dat blijven doen onder Windows 7. Daarnaast hebben we ook een aantal applicaties gered die ‘stuk’ waren onder Vista.”

Tot de ‘geredde’ applicaties behoren onder andere de Duitse en Japanse versie van QuickTime 7.1.6, maar bijvoorbeeld ook de Arabische versie van “Khalifa Cartoon Characters Creator”.

“Tot nu toe zijn we er in geslaagd om dertig applicaties die ‘stuk’ waren onder Vista, te laten werken onder Windows 7. Dat betekent dat Windows 7 een hogere applicatiecompatibiliteit heeft dan Windows Vista. We zijn bezig het aantal verder te verhogen”, klinkt het.

“Behalve dat we er ons van verzekeren dat deze applicaties werken onder Windows 7, hebben we een extra stap genomen voor onze bestaande Vista-klanten.” De Windows-ingenieurs tonen een lijst van dertig applicatiereparaties, waarvan 27 zijn overgezet naar Windows Vista. Die worden vervolgens meegenomen in toekomstige Vista-updates. “We wilden de lat voorapplicatiecompatibiliteit echt hoger leggen en verder gaan dan gewoon Vista als uitgangspunt nemen.”

Microsoft benadrukt keer op keer dat programma’s die onder Windows Vista draaien, dat ook onder Windows 7 zullen doen. Volgens de softwareleverancier is dit een belangrijk argument voor XP-gebruikers om alsnog over te stappen op Windows Vista: het maakt de overstap naar Windows 7 straks gemakkelijker.

De softwareleverancier belooft dat de nieuwe Windowsversie in januari 2010 beschikbaar komt, maar volgens analisten is de kans groot dat het de zomer van 2009 al zover is.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content