WPG en Lannoo willen Spotify voor boeken lanceren

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

WPG Uitgevers en Uitgeverij Lannoo willen in het Nederlands taalgebied een soort Spotify voor boeken lanceren. Dit houdt wellicht in dat je voor een periodiek bedrag een (on)beperkt aantal e-boeken kunt lezen.

WPG Uitgevers en Uitgeverij Lannoo willen in het Nederlands taalgebied een soort Spotify voor boeken lanceren. Dit houdt wellicht in dat je voor een periodiek bedrag een (on)beperkt aantal e-boeken kunt lezen. Dat meldt De Tijd.

Uit een aanmelding bij de Nederlandse mededingingsautorieit ACM blijkt dat WPG Uitgevers en Uitgeverij Lannoo een joint venture willen oprichten in Nederland. Onder de vleugels van dit gezamenlijk bedrijfje willen de uitgeverijen een digitaal boekenplatform lanceren dat gebaseerd is op het abonnementsmodel van de streamingdienst voor muziek Spotify, zo meldt de zakenkrant De Tijd. Dat zou betekenen dat digitale lezers voor een periodiek bedrag een (on)beperkt aantal e-boeken kunnen lezen op hun digitale drager. Verdere details zijn niet bekend.

In de muziekwereld is een dergelijke abonnementsformule reeds doorgedrongen – naast Spotify bieden ook onder meer Deezer en Google (All Access) de mogelijkheid om voor een vast maandbedrag muziek te streamen -, en het Amerikaanse Netflix heeft een soortgelijk platform voor tv-series en films.

Ook in de boekensector is het Spotify-model niet nieuw. In Duitsland is er Skoobe, in Spanje 24symbols en bij onze Noorderburen Yindo. En in de VS zijn ex-medewerkers van Google en Microsoft in de weer met Oyster.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content