Xbox One in september beschikbaar in België

© Belga

Techgigant Microsoft gaat zijn spelconsole Xbox One, die al beschikbaar is in een tiental landen, in september in nog eens 26 landen uitbrengen. Ook België komt aan bod.

“Het is tijd dat meer fans wereldwijd op de Xbox One kunnen spelen. We zijn daarom trots om vandaag aan te kondigen dat de spelconsole in september in 26 bijkomende markten beschikbaar zal zijn”, schrijft Microsoft-manager Yusuf Mehdi op de blog van de groep. Daar hoort ook België bij.

Op de spelconsolemarkt heeft de Xbox One concurrentie van de PlayStation 4 van Sony en de Wii U van Nintendo. De verkoop van deze laatste, die eind 2012 werd gelanceerd, valt tegen, terwijl de PS4 een voorsprong heeft uitgebouwd op zijn concurrenten, zeker sinds de lancering ervan in Japan eind februari. Begin maart kondigde Sony aan dat het wereldwijd meer dan 6 miljoen exemplaren heeft verkocht van zijn spelconsole sinds de lancering ervan eind 2013.

Microsoft kondigde vorige week al de komst aan van het spel “Titanfall” en zet met de aangekondigde lancering van de Xbox One in 26 extra landen een nieuwe stap in de achtervolging op Sony. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content