Yahoo zet mail forwarding uit om gebruikers bij zich te houden
Techgigant heeft de automatische doorstuurfunctie in zijn mailprogramma voorlopig uitgezet. Daardoor wordt het moeilijker voor gebruikers om de dienst te verlaten.
Yahoo heeft het automatisch doorsturen van e-mails naar een andere account voorlopig onmogelijk gemaakt. In een mededeling op de helppagina meldt het bedrijf dat het aan de functie aan het werken is. Mail forwarding, waarbij je mails automatisch naar een ander adres worden doorgestuurd, is een basisfunctie die vaak nodig is om van emailprovider te veranderen. Ze is vergelijkbaar met je post laten doorsturen wanneer je fysiek verhuist en zorgt ervoor dat contactpersonen die het nieuwe adres nog niet kennen, toch nog bij de juiste persoon terecht komen.
Het lijkt dan ook op een vrij doorzichtige poging om het moeilijk te maken voor gebruikers om het schip Yahoo te verlaten. Na berichten de voorbije weken dat het bedrijf een half miljard accountsgegevens liet lekken, en dat het op eenvoudig verzoek samenwerkt met de Amerikaanse geheime dienst, zouden redelijk wat gebruikers dat wel eens kunnen proberen. En dat komt slecht uit, want Yahoo zit in overnamegesprekken met Amerikaanse mediagigant Verizon. De hoeveelheid ‘klanten’ van het bedrijf speelt daar natuurlijk mee in de prijs. Volgens recente berichten vraagt Verizon ondertussen een korting van een miljard dollar door de onthullingen over lekken. Deze zomer, voor de onthullingen dus, had Yahoo nog 250 miljoen maandelijkse gebruikers, een cijfer dat al jaren daalt.
Yahoo, van zijn kant, spreekt over verbeteringen aan de functie, die al jarenlang in elke mail provider zit ingebakken. In een mededeling aan nieuwssite Techcrunch zegt het bedrijf het volgende: “We zijn hard aan het werk om de automatische doorstuurfunctie zo snel mogelijk terug aan te zetten, omdat we weten hoe nuttig ze is voor onze gebruikers. De functie werd tijdelijk uitgezet voor een gepland onderhoud om de functionaliteit te verbeteren tussen de verschillende accounts van een gebruiker.”
Het enige dat trouwens weg is, is de knop om mail forwarding aan te zetten. Er verandert niets voor wie in het verleden de functie al in dienst nam. Hun mails worden gewoon netjes doorgestuurd. Wie toch meteen weg wilt, kan als alternatief nog de ‘out of office’ vakantiemailer gebruiken en daar een link naar zijn of haar nieuwe adres in plakken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier