ZenWatch: een luxueus ogende smartwatch van ASUS

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

ASUS heeft met de ZenWatch een eerste eigen smartwatch boven de doopvont gehouden op de IFA-beurs in Berlijn.

Het redelijk luxueus ogende horloge heeft een behuizing van roestvrij staal, een schermpje van gebogen Gorilla Glass 3 en een bandje van leer.

De smartwatch, te koppelen aan een smartphone met Android 4.3 of hoger, draait op Google’s Android Wear en beschikt over een AMOLED-display van 1,63 inch met een resolutie van 320 bij 320 pixels. De specificaties: een Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz, een intern geheugen van 4 GB, een RAM-geheugen van 512 MB, een batterij van 1,4 Whr (voor minimaal één dag gebruik op één lading), een Bluetooth 4.0-verbinding, een microfoon en de IP55-aanduiding voor spatwater- en stofbestendigheid. Ook ingebouwd: een hartslagmeter, een snelheidsmeter en bewegingssensoren voor al uw fitnessactiviteiten.

Je kan er als vanzelfsprekend inkomende gesprekken, notificaties en berichtjes op zien, maar via speciale apps is het ook onder meer mogelijk er een telefoon mee te ontgrendelen (Watch Unlock), er van op afstand foto’s mee te maken (Remote Controle), er vooraf ingestelde functies snel mee te laten uitvoeren door twee keer op het scherm te tikken (Tap Tap) of er een kwijtgeraakte smartphone mee op te sporen (Find My Phone). Om gebruik te kunnen maken van deze apps, dient de ZenWatch Manager-app wel op je smartphone geïnstalleerd te staan.

Aan het horloge hangt een prijskaartje van 199 euro. Een Belgische release is vooralsnog onbekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content