Zetes: “bpost is 60 procent duurder”

Technologiebedrijf Zetes neemt akte van het arrest van de Raad van State dat de toewijzing schorst van het contract om de nieuwe Belgische rijbewijzen in bankkaartvorm te maken. Maar het bedrijf zegt ook dat bpost, dat ook kandidaat was voor de opdracht, 60 procent duurder blijkt te zijn dan Zetes. Bpost stelde onduidelijkheden vast in de gunningsprocedure voor het contract en was daarom naar de Raad van State getrokken. De woordvoerder van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) zei dat er wellicht een verduidelijking komt, waarna de kandidaten hun offerte kunnen houden of aanpassen. Daarna moet dan definitief een producent worden aangeduid.

Technologiebedrijf Zetes neemt akte van het arrest van de Raad van State dat de toewijzing schorst van het contract om de nieuwe Belgische rijbewijzen in bankkaartvorm te maken. Maar het bedrijf zegt ook dat bpost, dat ook kandidaat was voor de opdracht, 60 procent duurder blijkt te zijn dan Zetes.

Bpost stelde onduidelijkheden vast in de gunningsprocedure voor het contract en was daarom naar de Raad van State getrokken. De woordvoerder van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) zei dat er wellicht een verduidelijking komt, waarna de kandidaten hun offerte kunnen houden of aanpassen. Daarna moet dan definitief een producent worden aangeduid.

Dat bpost duurder is dan Zetes, is volgens Zetes-woordvoerster Sarah Dheedene logisch omdat haar bedrijf al een productiesite heeft. “Als er een prijsverschil is, heeft dat alles te maken met het feit dat bpost wel aan de vereisten van het bestek beantwoordde, en Zetes niet”, reageert bpost-woordvoerder Piet Van Speybroeck.

Zetes maakt al de elektronische identiteitskaart en de SIS-kaart. Aan elk rijbewijs zou Zetes 5,09 euro verdienen. Naast Zetes en bpost dienden ook Morpho en Oberthur Technologies een offerte in.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content