ZTE drijft inspanningen in België op
Het Chinese ZTE dat sinds vorig jaar ook een Belgisch kantoor heeft, gaat HSPA uitrollen bij Base en LTE-veldtesten organiseren. ZTE en KPN hebben een gemeenschappelijk development-programma voorgesteld voor de netwerken in Duitsland én België, in casu Base. Dat deden ze tijdens een persconferentie op het Mobile World Congress. Via de samenwerking hoopt KPN zijn “netwerkapparatuur flexibel en snel te kunnen upgraden naar LTE van zodra de vraag daar is.” Ericsson van zijn kant – dat de backbone van het Base-netwerk op poten zette – is duidelijk niet van plan om zich aan de kant te laten schuiven, zoals Belgisch country manager Jean-Claude Geha liet merken.
Het Chinese ZTE dat sinds vorig jaar ook een Belgisch kantoor heeft, gaat HSPA uitrollen bij Base en LTE-veldtesten organiseren.
ZTE en KPN hebben een gemeenschappelijk development-programma voorgesteld voor de netwerken in Duitsland én België, in casu Base. Dat deden ze tijdens een persconferentie op het Mobile World Congress. Via de samenwerking hoopt KPN zijn “netwerkapparatuur flexibel en snel te kunnen upgraden naar LTE van zodra de vraag daar is.” Ericsson van zijn kant – dat de backbone van het Base-netwerk op poten zette – is duidelijk niet van plan om zich aan de kant te laten schuiven, zoals Belgisch country manager Jean-Claude Geha liet merken.
ZTE kwam eind december 2009 in beeld bij Base nadat moederbedrijf KPN een overeenkomst sloot met de Chinese leverancier. ZTE mocht toen HSPA-compatibele 3G-apparatuur leveren voor de verdere uitrol van het mobiele netwerk. Die uitrol wordt geplaagd door flink wat vertragingen die volgens Base-woordvoerder Bart Vandesompele te wijten zijn aan problemen bij het verkrijgen van de nodige zendmastvergunningen. “Tegen eind maart willen we 17 steden live hebben bovenop de drie die eind december werkend waren”, zegt Vandesomele daarover nog. Bedoeling is om via HSPA uiteindelijk tot 21,6 Mbps te leveren aan de eindklanten.
Ondertussen verkoopt ZTE sinds eind december ook al een eerste co-branded smartphone (Lutea) via de KPN-winkels in België en Duitsland. Vorig jaar opende ZTE ook een lokaal kantoor in België en extra filialen in Duitsland “om de KPN-tranformatie beter te begeleiden”. Het moge duidelijk zijn dat het ZTE menens is om verder door te dringen in de Belgische en bij uitbreiding Europese markt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier