Zuid-Korea wil af van Windows

© (c) Flickr / Global Panorama

De Zuid-Koreaanse overheid bekijkt de mogelijkheden om over te stappen naar openbronsystemen. Tegen 2020 wil het land scheiden van Microsoft.

De Zuid-Koreaanse overheid bekijkt de mogelijkheden om over te stappen naar openbronsystemen. Tegen 2020 wil het land scheiden van Microsoft. Het plan is niet enkel gericht tegen Microsoft maar tegen alle vormen van propriëtaire software. Op een beleidsdebat van het ministerie van wetenschap, ict en toekomstplanning werd een nieuwe stand van zaken voorgesteld. Daar pleit men er volgens Etnews voor dat overheidsdiensten tegen 2017 met alle besturingssystemen en browsers online kunnen werken.

Dat gebeurt onder meer door meer gebruik te maken van standaarden. Zoals websites op HTML5 als alternatief voor het gebruik vanActiveX. Volgend jaar al begint er een test met tien publieke en private instellingen.

Tegen 2018 wordt het project geëvalueerd. Dan moet er antwoord zijn op de vraag of openbronsoftware kosten kan besparen en bekijkt men de verdere standaardisering van die aanpak om zo de hele overheid uit te rusten met openbronsoftware. Zo moet Zuid-Korea ook werk maken van voldoende ondersteuning als het overstapt naar openbronsystemen.

Het einddoel ligt in 2020. Op dat moment loopt de ondersteuning voor Windows 7 af en hoopt Zuid-Korea voortaan verder te vliegen zonder Microsoft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content