Zus van Mark Zuckerberg struikelt over privacy-beleid Facebook

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Een foto die Randi Zuckerberg – zus van Mark en tevens gewezen marketingmanager bij Facebook – enkel met haar privékring gedeeld had op Facebook, verscheen niet veel later openbaar op Twitter, tot groot ongenoegen van La Zuckerberg.

Een foto die Randi Zuckerberg – zus van ceo Mark en tevens gewezen marketingmanager bij Facebook – enkel met haar privékring gedeeld had op Facebook, verscheen niet veel later openbaar op Twitter, tot groot ongenoegen van La Zuckerberg.

Blijkbaar kan zelfs een Zuckerberg verdwaald raken in het bijwijlen verwarrende privacy-beleid van Facebook. Randi Zuckerberg was verbaasd dat haar privéfoto – een tamelijk onschuldig beeld in de keuken van de Zuckerbergs – plots door een ‘buitenstaander’ (Callie Schweitzer van de technologiesite The Verge) publiek gemaakt kon worden op Twitter.

Wat bleek: de foto dook gewoon op in de Facebook-tijdlijn van Schweitzer, omdat zij bevriend is met Randi’s zus, die getagd is in de foto. Voor Schweitzer leek de afbeelding openbaar.

Toch wijst Zuckerberg Callie Schweitzer met de vinger, en niet het ‘gaatje’ in de privacy-instellingen van Facebook. “Digitale etiquette: vraag altijd toestemming voor je iemands foto publiek maakt”, postte ze op Twitter. “Dit gaat niet om privacy-instellingen, maar om menselijke beleefdheid.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content