Begin met zelf beleggen in 5 stappen

Bolero
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

23 november 2021, 14:48 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 06:46

Wat is het moeilijkste als je iets wil bijleren over een onderwerp waar je nog maar weinig van af weet? Juist: van start gaan! Ook beginnen met zelf beleggen doe je stap voor stap, want een goed voorbereide beleg-het-zelver is er twee waard. Met deze 5 stappen ben je meteen goed vertrokken en maak je geen beginnersfouten.

1. Kies je online beleggingspartner

Met een online beleggingsplatform van een broker is beleggen heel makkelijk. Met een mobiele app of via je laptop koop en verkoop je aandelen waar en wanneer je dat zelf wil. 7 dagen op 7, in real-time en allemaal zonder tussenpersoon. Gratis bestaat natuurlijk niet: bij elk platform betaal je transactiekosten. De goedkopere brokers hebben vaak een beperkter productaanbod en geven ook minder kwalitatieve informatie over de beurs. En laat net dat laatste zo belangrijk zijn! Ook concrete aandelentips en analyses kan je bij goedkopere brokers meestal niet verwachten.

2. Verzamel de juiste info

De juiste beleggingsbeslissingen nemen kan niet zonder op de hoogte te zijn van de actualiteit. Gelukkig hoeft dat geen massa tijd te kosten: in grote lijnen het dagelijkse nieuws volgen is vaak al voldoende. Als belegger is het wel een uitdaging om uit die grote informatiestroom de relevante zaken te selecteren die een impact kunnen hebben op de beurs. Daarom is het handig dat je via je het Bolero-beleggingsplatform zowel samenvattingen van het belangrijkste beursnieuws krijgt als analyses van bedrijven. Naast dagelijkse aanbevelingen van KBC-analisten ontvang je ook een niet te missen beursnieuwsbrief en uitgebreide dossiers en tips over actuele beleggingsthema’s.

Daarnaast kan je via Bolero geregeld online webinars volgen. Zo verzamel je het nodige inzicht en maak je met kennis van zaken een goede start op de beurs.

3. Kies je beleggingsstrategie

Je eigen beleggingsstrategie bepalen doe je niet in 1-2-3. Elke belegger is uniek en heeft andere noden en wensen. Wil je op regelmatige basis inkomsten uit je beleggingen ontvangen? Dan kan je kiezen voor dividendaandelen. Of zie je jezelf eerder beleggen in groeiaandelen van technologiebedrijven en wil je zo inspelen op actuele thema’s als elektrificatie en digitalisatie? Dat kies je natuurlijk volledig zelf. Op het Bolero-platform vind je in elk geval alle tools om jouw eigen strategie te bepalen.

4. Zorg voor voldoende spreiding

Door vanaf dag één in voldoende verschillende aandelen te beleggen, voorkom je dat de mindere prestatie van één aandeel het mooie rendement van je hele portefeuille teniet doet. ‘Spreiden’ heet dat in beursjargon. Je kunt met enkele eenvoudige trucjes ook relatief snel voor voldoende spreiding zorgen zodat je niet meteen verschillende aandelen moet aankopen. Door te investeren in gediversifieerde holdings bijvoorbeeld (‘moedermaatschappijen’ die zelf meerdere verschillende bedrijven bezitten), of te beleggen in een ETF (Exchange Traded Fund) of een tracker die een gespreide index volgt. Surf naar de Bolero Academy, en ontdek in enkele korte filmpjes al je mogelijkheden.

Begin met zelf beleggen in 5 stappen

5. Vraag je gratis Beursintro aan

Helemaal klaar om je eerste stappen op de beurs te zetten?

Vraag dan nu de gratis e-gids ‘Beursintro’ van Bolero aan. Daarin vind je alle info die je nodig hebt om goed van start te gaan op de beurs en geen beginnersfouten te maken!