Cloudgestuurd en datacentrisch: essentiële voorwaarden voor een flexibele en schaalbare werkomgeving

NetApp
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

18 oktober 2021, 11:25 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:46

Vijftien jaar geleden zou NetApp zichzelf met trots een eersteklas hardwareleverancier hebben genoemd die eersteklas NAS-apparatuur biedt voor veeleisende omgevingen. Vandaag de dag zou die omschrijving op tal van punten tekortschieten. NetApp is nog steeds een eersteklas oplossing voor veeleisende omgevingen, maar heeft zichzelf getransformeerd tot een cloudgestuurd, datacentrisch softwarebedrijf dat klanten helpt een unieke datafabric op te bouwen. Thomas Kaiser leidt ons door het nieuwe NetApp en het overtuigende aanbod voor zakelijke klanten.

Thomas Kaiser is als Director Eastern Europe & Turkey verantwoordelijk voor alle verkoopactiviteiten, inclusief de partneractiviteiten in meer dan 40 landen in deze regio. Hij legt uit: “NetApp helpt data en applicaties met elkaar te verbinden en het beheer van verschillende, veelal cloudomgevingen te vereenvoudigen. Wij bieden de enterprise-grade dataservices waarop u vertrouwt in de cloud, en de eenvoudige flexibiliteit van de cloud in het datacenter. En dat doen we met toonaangevende oplossingen die werken in verschillende omgevingen en in ’s werelds grootste clouds.”

Gespecialiseerd in het opbouwen van een unieke datafabric

De ontwikkeling van NetApp van NAS-hardwareleverancier naar leverancier van hybrid-cloudinfrastructuur (HCI), waarbij eenvoudige, cloudachtige bewerkingen en services op een geïntegreerde appliance worden gecombineerd, lijkt misschien een overgang van een gespecialiseerde leverancier naar een meer algemene leverancier. Toch is NetApp volgens Kaiser nog altijd een echte specialist: “We richten ons op één ding: onze klanten helpen hun data optimaal te benutten. We hebben de enterprise-grade dataservices waar bedrijven op vertrouwen eenvoudigweg naar de cloud verplaatst en de eenvoudige flexibiliteit van de cloud in het datacenter geïntroduceerd. Alleen NetApp kan een unieke datafabric opbouwen, IT-activiteiten vereenvoudigen, verbinding maken met de cloud en overal en altijd veilig de juiste data, services en applicaties leveren aan de juiste mensen.”

Cloudgestuurd en datacentrisch: essentiële voorwaarden voor een flexibele en schaalbare werkomgeving

Daartoe heeft NetApp een uitgebreide product- en serviceportfolio ontwikkeld, van cloudstorage, cloudmanagement- en controleoplossingen tot een grote verscheidenheid aan cloudservices en analytics die op de behoeften van elke klant kunnen worden afgestemd. En het bedrijf breidt die portfolio nog altijd uit, zowel met intern ontwikkelde oplossingen als met overnamen en strategische partnerschappen. Thomas Kaiser: “Onlangs nog hebben we in samenwerking met AWS Fsx geïntroduceerd, een volledig Amazon-product op basis van NetApp-oplossingen. Een paar dagen later kondigden we onze intentie aan om CloudCheck over te nemen om ons CloudOps/FinOps-aanbod te verbeteren. Eerder hadden we Spot al overgenomen, een leverancier van tools voor inzicht en automatisering, waardoor we workloads op één enkel platform continu kunnen optimaliseren met behoud van zowel de SLA als de SLO. En door de overname van CloudJumper kunnen we virtuele desktopinfrastructuur, opslag en databeheer eenvoudiger aanbieden via Microsoft Azure, AWS en Google Cloud. Zeer uiteenlopende initiatieven op basis van hetzelfde overkoepelende principe: voor elke klant een volstrekt unieke datafabric opbouwen.”

Cloudgestuurd en datacentrisch: essentiële voorwaarden voor een flexibele en schaalbare werkomgeving

Corona leidde tot snellere veranderingen

Overal en altijd, twee kernbegrippen die des te belangrijker zijn in een veranderende wereld, waarin het steeds belangrijker wordt dat klanten, leveranciers en medewerkers verbinding kunnen maken waar en wanneer zij dat willen. Deze ontwikkeling is door de plotselinge uitbraak van corona nog duidelijker geworden. Thomas Kaiser: “Soms zijn er grote gebeurtenissen nodig om echt verandering af te dwingen, en dat is precies wat de pandemie heeft gedaan. Noodgedwongen moesten we allemaal opnieuw nadenken over onze toekomstige manier van werken. Min of meer van de ene dag op de andere moesten organisaties een flexibele hybride werkomgeving bieden. Er was geen tijd om extra resources aan te schaffen, te installeren en te configureren in het datacenter, dus was de cloud voor hen een van de oplossingen. Klanten die in hun datacenter al NetApp gebruikten, konden snel en eenvoudig opschalen naar de cloud. Dankzij onze wereldwijde cloudgestuurde, datacentrische en op software gebaseerde aanpak hebben organisaties wereldwijd de vrijheid om data optimaal te benutten in de applicaties die hun bedrijf naar een hoger plan tillen.”

INSIGHT 2021 Digital: Maak kennis met de experts 2

Schrijf u nu in