Is uw opslag klaar voor de toekomst?

TechData
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

10 december 2021, 15:18 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 06:46

In de digitale wereld moet een bedrijf snel en efficiënt mee evolueren met de behoeften van zijn medewerkers en klanten. Een solide IT-omgeving die gelijke tred houdt met die evolutie, is daarbij een must. Dat is waar IBM op inspeelt met FlashSystem 5200, een nieuwe oplossing voor all-flash storage die de voordelen van de hybride cloud ook voor kleinere ondernemingen toegankelijk maakt.

De manier waarop hun behoefte aan opslagcapaciteit evolueert, is voor heel wat bedrijven een complex vraagstuk. Zomaar het bestaande opslagsysteem uitbreiden, ligt niet altijd voor de hand. Zo’n uitbreiding leidt namelijk niet automatisch tot de verhoopte hogere performantie. Meer nog, vaak is de uitbreiding budgettair niet voorzien. En komt ze er toch, dan brengt ze mogelijk onvoorziene extra onderhoudskosten met zich mee.

Waarom is dat storagevraagstuk zo belangrijk? Omdat data en IT – en de strategische oefeningen die erop steunen – vandaag essentieel zijn voor het succes van iedere onderneming. Digitale transformatie, daar gaat het om. Naarmate de digitalisering verder toeneemt, moet een bedrijf optimaal waarde kunnen halen uit de data waarover ze beschikt. Dat is de echte uitdaging: het potentieel van de data ten volle benutten, maar tegelijk de kosten voor opslag, bescherming en beveiliging onder controle houden.

Capaciteit én performantie

Op die behoefte speelt IBM in met FlashSystem 5200: een systeem dat de voordelen van de nieuwste opslagtechnologie bundelt in een oplossing die zich specifiek richt op de behoeften van starters, middelgrote organisaties en activiteiten in de edge. FlashSystem 5200 is krachtig genoeg om als stand-alone oplossing te werken, maar past evengoed binnen een ruimer IBM-ecosysteem, waarbij het in één beweging alle opslag moderniseert en versnelt. Opvallend: het systeem neemt de plaats van maar één rack unit in, waardoor het vlot te installeren is door één IT-medewerker. De capaciteit start vanaf 38,4 TB.

Met FlashSystem 5200 richt IBM zich met name op bedrijven die hun datavolumes snel zien groeien, onder meer door het toenemende aantal geconnecteerde toestellen op het bedrijfsnetwerk. Om waardevolle informatie uit die data te halen, is passende opslag – met voldoende capaciteit en performantie – uiteraard onmisbaar. Tegelijk moet het beheer en het onderhoud van de opslagomgeving haalbaar blijven. Dat is precies wat IBM met FlashSystem 5200 realiseert. Geen lightversie van de grote oplossingen waarvoor IBM bekendstaat, maar een compleet nieuw aanbod, specifiek ontwikkeld voor de behoeften van de kleine en middelgrote opslagomgeving.

Extra wendbaarheid

Ook middelgrote bedrijven moeten zich agile opstellen en vlot aan de slag gaan met nieuwe technologie, zoals artificiële intelligentie. Ze moeten daarbij kunnen rekenen op een moderne, open opslaginfrastructuur. In plaats van hun oude opslagomgeving telkens weer uit te breiden met extra capaciteit, biedt FlashSystem 5200 het voordeel van één enkele unit, met een ongeziene dichtheid en een consistente set features om op een eenvoudige manier alle denkbare applicaties te ondersteunen. Bedrijven die snel willen blijven groeien, hoeven zich dan alvast niet meer af te vragen of hun opslagomgeving gelijke tred zal kunnen houden.

Tech Data geeft advies

Tech Data biedt de oplossingen van IBM, zoals FlashSystem 5200, op de Belgische markt aan. Tech Data treedt op als de trusted advisor van zijn resellers. We denken als een onafhankelijke adviseur mee na over de noden van uw bedrijf en wijzen zo de weg naar de best passende oplossing.

Meer weten? Neem dan contact op met ons team: ibm.techdata.be/contact