Aldi zet all-in-one aanraak-pc in de rekken

Vanaf zaterdag 10 juli is de Medion Akoya P9614 (MD 98320) te koop in de Belgische Aldi-winkels. Het toestel wordt aangekondigd als “All-In-One PC/Entertainment Center met breedbeeld multitouch-display”. Een preview.

Vanaf zaterdag 10 juli is de Medion Akoya P9614 (MD 98320) te koop in de Belgische Aldi-winkels. Het toestel wordt aangekondigd als “All-In-One PC/Entertainment Center met breedbeeld multitouch-display”. Een preview.

Je kunt de Medion Akoya P9614 (MD 98320) beschouwen als een combinatie van aanraak-pc en tv. Het toestel is voorzien van een diepzwart blinkend scherm. Dit geeft een dieper contrast dan een mat grijs scherm, maar meer risico voor weerspiegeling. Het 23,6-inch lcd-scherm heeft een 16:9-breedbeeldformaat met 1920 x 1080 pixels oftewel een Full HD-resolutie. Het toestel is wat verrassend voorzien van een gewone dvd-speler, geen Blu-ray. Wil je echt van je Full HD-toestel genieten, dan moet je je dus nog een externe Blu-ray speler aanschaffen.

Specificaties

De Medion Akoya is uitgerust met een Intel Pentium processor T4500. In het huidige Intel Core i3, i5, i7 tijdperk spreek je dan al gauw van een “ouwe dual core processor”. Als grafische kaart koos Medion voor de NVIDIA GeForce GT 330M. Dat is op zich geen slechte keuze voor deze configuratie. Het is weliswaar een midrange grafische kaart, maar wel eentje die in staat is tot hardware decoding van HD-videos door gebruik te maken van de ingebouwde “PureVideo HD engine”.

De andere eigenschappen liggen in de lijn van wat we gewoon zijn bij Medion: 4 GB werkgeheugen, een mooie harde schijf van 1 TB en, wat we ten zeerste waarderen: een ligplaats voor een extra harde schijf.

Tv-tuners

Deze Medion heeft maar liefst drie televisietuners: DVB-T, DVB-S en DVB-S2. Via de eerste zal je wellicht wel enkele lokale zenders kunnen ontvangen. Voor de satelliet zal je het met de ongecodeerde free-to-air satellietzenders moeten stellen, want een CI-slot is niet voorzien zodat je er geen smartcard kunt insteken. Vergeet dus bijvoorbeeld maar TV-Vlaanderen. En mocht je de kabel in huis hebben: een digitale kabeltuner (DVB-C) zit er niet in, bovendien zou die toch niet werken met het gecodeerde signaal van Telenet.

Conclusie

Voortgaande op de specificaties kan de Medion Akoya P9614 all-in-one-pc met multitouch scherm ons niet overtuigen, niet als computer en al helemaal niet als televisietoestel. Ook al kost het toestel maar 799 euro, wij laten het in het rek liggen.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content