De Sengled Pulse combineert een led-lamp met een draadloze luidspreker

Sengled Pulse © Sengled

We testten de Sengled Pulse LED + Wireless Speaker, een combinatie van een dimbare led-lamp en draadloze luidspreker die met een app te bedienen is. Het startpakket bevat Master- en Satellite-lampen die apart of in stereo werken. Je kunt maximaal acht Sengled Pulse combineren.

De Sengled Pulse past in elke standaard E27-fitting, geeft 600 lumen licht en heeft een 13 watt draadloze JBL “full range” speaker met een doorsnede van 1,75-inch. Met de Pulse kun je een draadloos multiroom audiosysteem creëren met één master-lamp die tot zeven satellietlampen aanstuurt.

Meerdere lampen kunnen tegelijkertijd en direct worden bediend met behulp van een Android- of iOS-app. De draadloze luidspreker ondersteunt zes geluidseffectinstellingen (normaal, pop, jazz, klassiek, rock en film) en is compatibel met de meeste Bluetooth-apparaten.

Het startpakket met twee lampen kost 179,99 euro. Een bijkomende Master-lamp kost 99,99 euro. Een extra Satellite-lamp koop je voor 79,99 euro. De lampen zijn verkrijgbaar in rood, grijs en wit.

In gebruikname

Draai de lamp(en) in een E27-socket en schakel de stroom in. (Gebruik je maar één lamp, draai dan de “Master”-lamp in een socket.) De led(‘s) gaan aan en er weerklinkt een “ping”-geluid uit de “Master”-lamp.

Als je twee lampen gebruikt, zorg dan dat ze niet méér dan drie meter van elkaar verwijderd zijn als je een stereo-effect wil. Schakel Bluetooth in op je smartphone of tablet en zoek naar Bluetooth-apparaten. Koppel met het apparaat “C01-BR30”. Je hoeft daarbij geen veiligheidscode op te geven. Daarna zijn de lampen gebruiksklaar.

Specificaties

De lampen zijn vrij groot en zwaar, iets om rekening mee te houden bij de installatie in een E27-socket. Elke lamp weegt 400 gram, is 14 cm hoog en heeft een diameter van 9,8 centimeter.

Elke led-lamp geeft maximaal 600 lumens licht, maar is wel dimbaar. Het licht heeft een warm-witte kleurtemmperatuur van 2700K. Elke luidspreker levert 13 watt aan 8 ohm, met een frequentierespons van 100 Hz tot 20 kHZ.

De draadloze Bluetooth-verbinding werkt via v2.1+EDR (Class 2) en ondersteunt A2DP-, ACRCP- en SPP-profielen. De maximale afstand tussen luidspreker en smartphone of tablet bedraagt 10 meter in een omgeving zonder hindernissen. Een satelliet-lamp kan maximaal 35 meter verwijderd zijn van een master-lamp in een ruimte waar er dan geen hindernissen tussen beide lampen mogen zitten.

De communicatie tussen meester en satelliet gebeurt in de minder druk bezette 5 GHz frequentieband, wat interferentie met bijvoorbeeld bestaande draadloze netwerken minimaliseert. De Sengled Pulse werkt nog bij temperaturen tot -20°C en weerstaat temperaturen tot +35°C.

Je kunt in totaal acht van deze lampen met elkaar verbinden en bedienen met de Sengled Pulse app. Elke lamp verbruikt maximaal 11,5 watt. Schakel je de luidspreker in dan stijgt het verbruik tot 15 à 30 watt, naargelang de geluidssterkte.

Software

Je kunt het geluid van elke media-app doorsturen naar de Sengled Pulse, maar om bepaalde instellingen te wijzigen heb je de gratis Sengled Pulse app nodig, die beschikbaar is voor iPhone vanaf 4s, iPad vanaf de 4de generatie, iPod touch vanaf de 5de generatie en Android.

Met deze app kun je de lampen in- en uitschakelen, de geluids- en lichtsterkte regelen, Equalizer-geluidsinstellingen veranderen (pop, jazz, klassiek, rock, movie of normaal) en de luidsprekerkoppeling veranderen.

Het is mogelijk om het linker- en rechterkanaal om te draaien. Eveneens kun je de lampen in mono zetten of de luidsprekers individueel uitschakelen. De Android app heeft als extra een menu waarmee je direct een van de op de smartphone of tablet geïnstalleerde media-apps kunt openen.

Als je de app opstart, zal die zelf Bluetooth inschakelen mocht dat nog niet het geval zijn, wat wel zo handig is.

Praktijk

De Pulse voelt stevig aan en is voldoende mooi afgewerkt om ze los, dus zonder lampenkap, te kunnen gebruiken. In de handleiding staat trouwens dat er minstens 6 inch (15,25 cm) ruimte rond de lampen moet zitten, dus een lampenkap is niet echt aangewezen, al werden de lampen tijdens onze test niet echt warm, noch aan de zijkant, nog langs de bovenkant.

De versterker is voldoende krachtig om ook een vrij grote ruimte van geluid te voorzien. De geluidskwaliteit is oké, maar hangt sterk af van hoe je de lamp(en) ophangt, iets waarover je natuurlijk niet altijd controle hebt, want het is afhankelijk van waar de fittings zich bevinden.

De app werkt uitstekend, zowel voor het dimmen van de lamp als het regelen van de geluidssterkte en eq-instellingen. Je mag je wel niet verder dan een meter of negen van de meesterlamp verwijderen, of de verbinding valt weg.

Conclusie

De Sengled Pulse werkt goed, al is het in een bestaande woning niet eenvoudig om er fatsoenlijk stereogeluid uit te krijgen, omdat de benodigde lampfittings voor twee lampen wellicht niet voldoende dicht bij elkaar staan. Maar je kunt de lampen natuurlijk ook in de monostand gebruiken en zo een eenvoudig multiroom draadloos geluidsysteem creëren. Bij een nieuwbouw heb je bovendien nog controle op de plaatsing van de fittings en daar kom de Sengled Pulse misschien nog het best tot zijn recht.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content