Energiebesparende LCD-monitor van Philips

Dankzij zijn PowerSensor verbruikt de nieuwe Philips 225B2 LCD-monitor zeventig procent minder stroom dan vorige modellen.

Dankzij zijn PowerSensor verbruikt de nieuwe Philips 225B2 LCD-monitor zeventig procent minder stroom dan vorige modellen.

De Philips MMD 225B2 is een 22-inch LCD-monitor die is uitgerust met de PowerSensor technologie. De nieuwe monitor heeft een ‘Soft Off’-modus die het stroomverbruik terugbrengt naar 0,1 Watt. Dat is ver onder de EPEAT-bepalingen die vragen dat monitoren in slaapstand terugvallen op 0,5 Watt verbruik. Dankzij de SmartPower-technologie is Philips een van de eerste fabrikanten die het stroomverbruik in slaapstand zo laag kan houden.

SmartPower is een vorm van kunstmatige intelligentie die met het oog op energiebesparing de scherminhoud analyseert. Het dimmen en weer oplichten van de achtergrondverlichting gebeurt automatisch, wat het stroomverbruik tot wel 50% vermindert. Gebruikers kunnen SmartPower indien nodig overigens uitschakelen via een gemakkelijk bereikbare knop aan de voorzijde van de monitor.

De 225B2 LCD-monitor heeft verder een aan/uit-knop op de voorkant die de monitor compleet uitschakelt, zodat hij helemaal geen stroom meer verbruikt. De monitor kan tot 70 mm in de hoogte worden aangepast en ook gedraaid en gekanteld worden voor een ideale kijkhoek. Stereoluidsprekers en een usb-hub met twee poorten zijn ingebouwd. De voet kun je gemakkelijk verwijderen en dan kun je deze monitor ook tegen een muur bevestigen. De Philips MMD 225B2 LCD-monitor heeft een adviesprijs van 240 euro.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content