Flashgeheugen met ingebouwde back-upsoftware

SanDisk UltraBackup is een compact geheugenstaafje met veel opslagruimte en met ingebouwde back-upsoftware die je met een druk op de knop activeert.

SanDisk UltraBackup is een compact geheugenstaafje met veel opslagruimte en met ingebouwde back-upsoftware die je met een druk op de knop activeert.

Het SanDisk flashgeheugen is verkrijgbaar in capaciteiten van 8 tot 64 GB. De usb-aansluiting schuift in de stick als je hem niet gebruikt, zodat er geen vuil kan inkruipen en hij niet beschadigd kan raken. Het geheugenstaafje werkt op alle computers met een usb-poort, maar de automatische back-upfunctie functioneert alleen op Windows-pc’s. Ze gebruikt Sandisk’s gepatenteerde U3-technologie, waarmee allerlei applicaties direct vanaf een geheugenstaafje kunnen worden gestart zonder dat er eerst iets hoeft te worden geïnstalleerd. Naast een direct uit te voeren back-upprogramma staat er ook een encryptieprogramma op de stick waarmee je gegevens kan versleutelen.

Back-up De meegeleverde SanDisk Backup software is bedoeld om er snel en eenvoudig de inhoud van de ‘Mijn Documenten’-folder mee te kunnen veilig stellen. Je kunt kiezen om alle documenten in die folder te back-uppen, maar je kunt ook het type document aanvinken (teksten, rekenbladen, foto’s, presentaties, video’s, muziek). Het programma berekent snel hoeveel ruimte er nodig is voor de back-up. Het is mogelijk een filter in te stellen die bestanden van een zekere omvang niet back-upt. Ook kun je tot tien verschillende versies van eenzelfde bestand bewaren. Druk je liever niet telkens op de knop, dan kun je een en ander ook zo instellen dat de back-up automatisch start telkens wanneer je de stick in de usb-sleuf van je pc steekt.

Autorun Bestanden van meer dan 4 GB kun je niet op de stick kopiëren omdat die standaard geformatteerd is in FAT32-formaat. Dit formaat ondersteunt geen grotere bestanden. Het is wel mogelijk de stick te herformatteren in NTFS-formaat, maar dan moet je achteraf manueel de U3 Launchpad-software herinstalleren om de back-upfunctionaliteit terug te krijgen. Aan de automatische back-upfunctie zitten nog te veel haken en ogen voor beginnende gebruikers. Zo moet de autorun-functie van Windows ingeschakeld zijn, want anders moet je de software toch nog manueel opstarten. Je moet dus over enige Windows-kennis beschikken om deze functie optimaal te kunnen gebruiken

Conclusie De automatische back-upfunctie van de SanDisk UltraBackup USB 2.0 Flash Drive is een goed idee, maar met enkele obstakels voor beginnende gebruikers. De U3-functionaliteit waarmee je programma’s meteen kan uitvoeren vanaf het geheugenstaafje is een handige extra voor mensen die veel van pc wisselen.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content