Handenvrij telefoneren in de wagen met Bluetooth carkit

De Parrot Minikit Neo is een compacte Bluetooth carkit om handenvrij te telefoneren in de wagen die meer functies biedt met de bijhorende app. We hebben hem getest.

De Parrot Minikit Neo is een compacte Bluetooth carkit om handenvrij te telefoneren in de wagen die meer functies biedt met de bijhorende app. We hebben hem getest.


De Bluetooth Minikit van Parrot is uitgevoerd in een combinatie van mat zwart en zilvergrijs. Op de voorzijde zien we drie toetsen waarmee je het toestel kan bedienen. Met de groene toets kan je gesprekken aannemen en opleggen doe je met de rode toets. Dankzij het ronde selectiewieltje is een vlotte bediening mogelijk.


Op de linkerzijde zien we een schuiftoets waarmee je het apparaat kan in-en uitschakelen en het batterijniveau controleren. De rechterzijde biedt plaats aan een mciroUSB-aansluiting. De Parrot Minikit Neo meet 94 x 54 x 39 mm en weegt 69 gram.


Technisch

De Parrot Minikit Neo laat toe om volledig handenvrij te telefoneren. Je kan met deze carkit bellen en gebeld worden zonder een knop aan te raken. De contacten van je telefoon worden automatisch met de kit gesynchroniseerd. Het toestel ondersteunt tot 2000 contacten per telefoon en maximaal 20000 contacten per Minikit Neo. Daarnaast kan je tegelijkertijd twee telefoons verbinden (Multipoint) met de Minikit Neo en beide telefoonboeken gebruiken dankzij de Switch-functie.


De Minikit Neo is ook uitgerust met een trilsensor die ervoor zorgt dat de kit automatisch wordt ingeschakeld als je in de auto stapt. De Minikit Neo gebruikt Bluetooth versie 3.0 en biedt een bereik van maximaal tien meter. Volgende profielen worden ondersteund: HFP 1.6, A2DP en PBAP. Eenvoudig paren van Bluetooth-toestellen is mogelijk dankzij NFC (Near Field Communication). Uiteraard moet je smartphone dan ook NFC-ondersteuning aan boord hebben.


Gesprekskwaliteit

De gesprekskwaliteit van de Parrot Minikit Neo is erg goed. Zowel ikzelf als mijn correspondent konden elkaar duidelijk en helder verstaan. Je activeert de Minikit Neo via de stemopdracht “minikit”. Op de vraag “wie wil u bellen?” moet je de naam uitspreken van de persoon uit je telefoonboek die je wil bellen.


Een inkomend gesprek kan je aannemen via een druk op de groene knop of door het woord “accepteren” uit te spreken. Ophangen doe je via een druk op de rode knop. Een gesprek weigeren kan ook door het woord “weigeren” uit te spreken.


App

De Minikit Neo App Suite voor iOS of Android voegt verschillende, optionele functies toe aan de Parrot Minikit Neo. Zo kan de app automatisch een sms verzenden als een gesprek wordt geweigerd of een sms wordt ontvangen tijdens het rijden. Zeer handig en doeltreffend voor veiligere verkeerssituaties.


Daarnaast beschikt de app over timers voor rijtijd- en parkeertijd. Bovendien kan je dankzij deze app ook je auto terugvinden aan de hand van GPS-locatiegegevens die de app opslaat. Voorts kan je ook de spraakherkenning en de jingles wijzigen en je primaire telefoon opgeven als je twee toestellen tegelijk gebruikt.


Conclusie

De Parrot Minikit Neo is een gebruiksvriendelijke en kwalitatieve carkit die binnen enkele ogenblikken gebruiksklaar is. Dat je tegelijkertijd twee telefoons kan verbinden is zeker voor zakelijke gebruikers een belangrijk voordeel. Dit toestel is zijn geld (79 euro) dan ook zeker waard.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content