Headset-knoppen gebruiken als afstandsbediening

De Headset Control Center Android-app van het Zweedse Degauss Labs tovert elke headset om in een afstandsbediening voor de populairste Android-muziekspelers.

Een gratis app van het Zweedse bedrijf Degauss Labs Europe AB laat je toe om Spotify, Rdio, Google Play Music, Youtube en andere muziekspelers te bedienen met de knoppen op een willekeurige bekabelde headset. Gebruikers van een Android-smartphone kunnen hun toestel voortaan dus net zoals iPhone-gebruikers in hun zak laten en toch hun favoriete muziekspeler bedienen.


De app werkt vanaf Android 2.2. Je kunt de app gratis downloaden bij Google Play en ze gebruiken is ook volledig gratis en bovendien reclamevrij. De Headset Control Center Android-app werkt met alle bekabelde headsets en is dus niet exclusief voorbehouden voor bezitters van een Degauss Labs headset.


Na installatie volstaat het de headset aan te sluiten om je favoriete muziekspeler automatisch op te starten en te bedienen met de knop(pen) op de headset. Headset Control Center ondersteunt meer dan twintig Android-muziek- en mediaspelers en is ook beschikbaar in het Nederlands.


Dit zijn de muziek- en mediaspelers die Headset Control Center ondersteunt: Spotify, TuneIn Radio, SoundCloud, Wimp, Deezer, YouTube, Grooveshark, Rdio, Amazon MP3 Player, Pandora Player (online); Google Play Music, Winamp Player, MixZing, PowerAmp, ,NRG Player, Amazon MP3 Player, Samsung Music Player, Sony Walkman, HTC VPlayer, LG Music, Motorola Music, Lenovo Music, Huawei Music, ZTE Music, XiaoMi MIUI Music Player (offline).


Bediening

Wij testten de app uit op een Motorola Atrix met Android 2.3.4. In het menu van Headset Control Center kies je de muziekspeler die door de app wordt gecontroleerd. Wij kozen Google Music Player. Vervolgens definieer je de werking van de toetsen. Afhankelijk van het type headset dat je gebruikt, kun je functies aan één of drie toetsen toekennen. Je kiest het type in het menu. Je kunt zowel oproepen als muziek controleren.


Voor telefoonoproepen kun je gesprekken beantwoorden en beëindigen, oproepen weigeren en de microfoon in- en uitschakelen. Desgewenst kun je de bediening van telefoonoproepen via de headset ook volledig uitschakelen.


Bij de muziekbediening kun je muziek spelen en pauzeren, volgende of vorige nummer kiezen, het volume controleren, een andere app lanceren etc. Bij een headset met maar één toets, kun je functies toewijzen aan maximaal vijf klikken. De pauzes tussen meerdere klikken kun je in de app eveneens instellen, uitgedrukt in milliseconden.


Bij recente smartphones, zoals de Nexus 5, Samsung S4, S3 etc., is de volumecontrole hardwarematig gecodeerd in de omhoog- en omlaagknoppen van de de drieknoppen-headset. Die kun je niet wijzigen met deze app. En de app werkt niet op Nexus 7 omdat de headset-controlepin in de 3,5mm audioconnector uitgeschakeld is.


Er is ook nog een beperking voor gebruikers van Android 4.1 “Jelly Bean”: het lange tijd ingedrukt houden van een knop of zogenaamde “hold press” start automatisch Google Now op en dit kan niet worden gewijzigd door deze app.


Bijkomende functies die je aan de headsetknop(pen) kunt toewijzen zijn: “zeg de tijd”, “start stemopdracht”, “start stemzoekopdracht”. Het automatisch starten van je favoriete muziek-app wanneer de headset wordt ingestoken, kun je desgewenst uitschakelen.


Conclusie

De gratis Headset Control Center werkt met alle bekabelde headsets, dus niet alleen met die van Degauss Labs en is een erg handige Android-app voor wie vaak naar muziek luistert. Aanbevolen!


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content