HP all-in-one pc met groot multi-touchscherm

We testten de HP Envy Rove 20, een alles-in-één desktop-pc met een 20-inch multi-touch scherm in een draagbaar ontwerp zodat je hem gemakkelijk kan verplaatsen.

De Envy Rove 20 ziet eruit als een grootformaat tablet en is onder meer geschikt om er met familie of vrienden gezamenlijk games op te spelen. De alles-in-één desktop-pc heeft een 20-inch (50,8 cm) HD+ (1600 x 900 pixels) multi-touchscherm en Windows 8 als besturingssysteem.


Technisch

De HP Envy Rove 20 is uitgerust met een Intel Core i3 processor van de vierde generatie. De Intel Core i3-4010U processor draait aan een kloksnelheid van 1,7 GHz. Het door ons geteste model (E1L50EA) had 4 GB RAM aan boord. Het geheugen is uitbreidbaar tot 16 GB. De pc heeft een SSHD die een harde schijf combineert met een ssd. Ze biedt een opslagcapaciteit van 1 TB.


De Envy Rove 20 gebruikt Intel HD Graphics 4400 als gpu. HP levert bij deze all-in-one pc ook een draadloos toetsenbord en een draadloze muis mee, die handiger zijn tijdens het werken met kantoortoepassingen dan het virtuele toetsenbord en de touchbediening.


Qua aansluitingen beschikt de Envy Rove 20 over 3 x usb 3.0-aansluitingen en een SD geheugenkaartsleuf. Op de voorzijde is een HP TrueVision HD Webcam (720p) geïntegreerd. De Envy Rove 20 is uitgerust met Beats Audio-technologie en heeft twee luidsprekers en een subwoofer.


De alles-in-één dekstop-pc van HP ondersteunt WiFi tot 802.11ac, WiFi Direct en Bluetooth 4.0. HP levert een usb-dongle mee met een 10/100 LAN-aansluiting zodat je de pc ook bedraad kan aansluiten op je thuisnetwerk. Een 6-cellen batterij zorgt voor stroom als je de stroomadapter niet hebt ingeplugd.


In de praktijk

Op de achterzijde zit in de behuizing van de Envy Rove 20 een beeldschermstandaard verwerkt. Met het indrukken van de ontgrendelknop kan je de scharnierende standaard openen. Je kan de Envy Rove 20 op deze manier in verschillende standen gebruiken van bijna verticaal tot helemaal horizontaal als je de standaard weer sluit.


De bedoeling is uiteraard ook dat je met gesloten standaard deze all-in-one pc gemakkelijk kan verplaatsen, zelfs als het toestel aanstaat. Toch is dat uiteraard niet vergelijkbaar met het snel meegrissen van een standaard tablet. Door zijn forse afmetingen van 50,6 x 32,1 x 6,65 cm en zijn gewicht van 5,43 kg dien je het met de nodige omzichtigheid te doen.


Maar het maakt deze HP all-in-one pc wel flexibel in gebruik. Alleen zal je de Envy Rove 20 vaak aan het stopcontact moeten hangen als je hem volledig draadvrij wil gebruiken, want meer dan een 2,5 uur houdt deze mobiele all-in-one pc het niet uit op de volledig opgeladen 6-cellen batterij (die trouwens vast gemonteerd is).


Prestaties

De prestaties blijven wat ondermaats in onze verschillende benchmarks. In Futuremark PCMark 7 behaalt de HP Envy Rove 20 een score van 2.124 punten. In de 3DMark v100 haalt de Envy Rove 20 een score van 11.862 in de Ice Storm test, 1216 in de Cloud Gate test en 129 in de Fire Strike test. Ook de harde schijf is vrij traag. Deze pc is dus zeker geen gamemachine, maar wel geschikt om er casual games op te spelen.


De Windows Experience Index (WEI) komt uit op 4,9. In de Futuremark Peacekeeper Battery benchmark haalt de Envy Rove 20 een autonomie van 156 minuten.


We hebben recent geen vergelijkbare all-in-one pc’s getest om de Envy Rove 20 mee te vergelijken, maar als we de cijfers vergelijken met recente notebooks met Intel Core processoren, vallen ze aan de erg lage kant uit. Toch ondervonden we tijdens het werken met de Envy Rove 20 geen onnoemelijke hinder, hoogstens reageerde de pc wat traag bij bepaalde toepassingen.


Conclusie

Een mobiele all-in-one desktop-pc, zo omschrijft HP de Envy Rove 20. En verplaatsbaar is deze pc, die op een flink uit de kluiten gewassen tablet lijkt, zeker. Toch hou je bij het verplaatsen van de Envy Rove 20 wel een bakbeest in je handen. Ook al is het touch HD scherm helder en reageert het goed op de aanrakingen, bij een entertainment-pc van dit formaat zou je eerder een Full HD scherm verwachten. Ook de autonomie bij gebruik op de batterij zou wat ons betreft een stuk beter moeten. En heel erg snel is hij ook al niet. Het valt af te wachten of er een groot publiek is voor dergelijke verplaatsbare alles-in-één systemen waarrond heel de familie zich kan scharen om van multimedia te genieten. Het door ons getest model kost 999 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content