Lapdesk met ingebouwde stereoluidsprekers

De Logitech Speaker Lapdesk N550 zorgt ervoor dat je je laptop lange tijd op schoot kunt houden, zet de laptop in een meer ergonomische positie en versterkt ook nog eens het geluid.

De Logitech Speaker Lapdesk N550 zorgt ervoor dat je je laptop lange tijd op schoot kunt houden, zet de laptop in een meer ergonomische positie en versterkt ook nog eens het geluid. Een test.

Laptops worden vaak erg warm aan de onderkant. Ze lange tijd op schoot houden lukt daarom niet altijd. Ook ergonomisch scheelt er dan wat: het scherm staat te laag en de positie van het toetsenbord is niet ideaal om erop te typen. Je kunt dit oplossen met een “lapdesk”.


Logitech gaat nu nog een stap verder: zijn nieuwe N550 lapdesk heeft ook ingebouwde stereoluidsprekers. De lapdesk zet de laptop in een hoek van ongeveer tien graden. Daardoor heb je een beter zich op het scherm en kun je ook gemakkelijker typen op het toetsenbord. De onderkant van de standaard is gewatteerd en geïsoleerd en zit comfortabel op je schoot. De warmte van de laptop wordt goed weggeïsoleerd


Installatie

Je zet je laptop bovenop de standaard en kunt vooraan twee klepjes uitklappen om te vermijden dat de laptop van de lapdesk schuift. Onze Windows 7 Dell Vostro 3500 en XPS M1330 laptops herkenden de Logitech Speaker Lapdesk N550 direct na het inpluggen van de usb-kabel. Het geluid werd standaard direct via de externe usb-speakers weergegeven; we hoefden het uitvoerappraat niet manueel te wijzigen.


Ook op een wat oudere Mac PowerBook G4 konden we de N550 gebruiken, maar we dienden dan wel manueel de USB-speakers als uitvoer te kiezen, want standaard bleef het geluid uit de ingebouwde speakers komen.

Geluidskwaliteit

De luidsprekers produceren vooral een hard geluid, harder dan dat van de meeste laptopluidsprekers. De geluidskwaliteit is redelijk, maar verwacht geen hifikwaliteit. Als je het geluid te hard zet, treedt vervorming op. Bij een normaal afspeelvolume klinkt alles meer dan behoorlijk. Maar vooral het gebruiksgemak is bij de N550 van belang: als je toch een laptopkussen gebruikt, kun je er net zo goed een gebruiken met ingebouwde luidsprekers.


Conclusie

De Logitech Speaker Lapdesk N550 is een handige aanvulling voor laptopgebruikers die hun laptop ook echt regelmatig en voor langere tijd op hun schoot willen gebruiken en daarbij hun billen niet willen verbranden. De luidsprekers van de lapdesk klinken beter dan die van de meeste ingebouwde laptopluidsprekers.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content