Lichte en betaalbare Android-tablet
Als tablet heeft de Archos 70 een aantal beperkingen, waaronder niet-standaard hardware, waardoor deze tablet niet compatibel is met Google’s Android Market. Als e-reader met kleurenscherm blinkt de Archos 70 echter wel uit, zo blijkt uit onze test.
Als tablet heeft de Archos 70 een aantal beperkingen, waaronder niet-standaard hardware, waardoor deze tablet niet compatibel is met Google’s Android Market. Als e-reader met kleurenscherm blinkt de Archos 70 echter wel uit, zo blijkt uit onze test.
De Archos 70 8 GB weegt slechts 300 gram, wat erg licht is voor een tablet en vergelijkbaar met sommige monochrome e-readers. Hij is ook erg dun: slechts 10 mm, vergelijkbaar met e-readers zoals de Sony PRS-650. Naar tabletnormen is dit een erg compact en licht apparaat.
Scherm
Het capacitieve multitouch-aanraakscherm van de Archos 70 heeft een diagonaal van 7 inch en een schermresolutie van 800 x 400 pixels. Een echte fotocamera zit er niet in, wel een simpele webcam van 0,3 megapixels (VGA-resolutie). WiFi 802.11 b/g/n en Bluetooth 2.1 zijn allebei van de partij, maar een gps-chip ontbreekt en een 3G-kaartje kun je er evenmin in kwijt.
Wel heeft deze tablet een G-sensor waardoor het scherm automatisch meedraait in de leesrichting. Ook heeft de Archos 70 twee luidsprekers, een microfoon en een 3,5 mm “minijack” audio-aansluiting. Hij heeft ook een ingebouwde staander, handig als je video wil kijken zonder het apparaat vast te houden. De kwaliteit van het scherm is behoorlijk, maar niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld dat van de Samsung Galaxy Tab. In zonlicht is het scherm bijna niet te lezen.
Android-compatibiliteit
De Archos 70 is erg licht voor een tablet, maar daar betaal je ook een prijs voor. Deze internet tablet gebruikt immers specifieke hardware die niet officieel gecertificeerd is voor Android. En dat is dan tegelijk de reden waarom de officiële Google Android Market niet op de Archos 70 draait. Zo ontbreekt de YouTube-app. De reden is dat Google niet kan garanderen dat alle apps in de Android Market op de Archos 70 functioneren.
Archos levert wel zijn eigen app-winkel mee met apps die gegarandeerd wel werken op de Archos 70, maar daarin vind je niet alle Android apps terug, noch zijn het altijd de recentste versies. Via een hack kun je de Google Android Market wel op het apparaat aan de praat krijgen, maar dat is iets waar beginners zich beter niet mee bezig houden, vooral ook omdat je niet kunt voorspellen of de gecertificeerde apps goed zullen werken. Dankzij de e-bookapp Aldiko 2.0 is de Archos 70 ook een meer dan behoorlijke e-reader, met ondersteuning voor tegen kopiëren beschermde epub-boeken.
Conclusie
De Archos 70 is geen perfecte Android-tablet, vooral omwille van de gebrekkige ondersteuning voor standaard Android-apps. Maar heel veel apps werken er wel goed op en als videospeler of e-reader kan deze tablet wel mooie diensten bewijzen. Het prijskaartje van 249 euro is daarvoor democratisch genoeg.
Bron: www.diskidee.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier