Multifunctioneel muzieksysteem van Bose

Bose is toe aan versie III van het Bose Wave music system dat in 2004 werd geïntroduceerd. Nieuw zijn onder meer een DAB-ontvanger, een verbeterde FM/AM-radiotuner met RDS en een touchdisplay. Een test.

Bose is toe aan versie III van het Bose Wave music system dat in 2004 werd geïntroduceerd. Nieuw zijn onder meer een DAB-ontvanger, een verbeterde FM/AM-radiotuner met RDS en een touchdisplay. Een test.


Het design van het Bose Wave music system III is tijdloos en gaat ook al een hele tijd mee. Ondanks het compacte design biedt het toestel erg veel functionaliteit. Het systeem is verkrijgbaar in titaniumzilver, grafietgrijs en platinawit. De afwerkingsgraad van het Bose music system III ligt duidelijk erg hoog.


De meegeleverde afstandsbediening is uitgevoerd in grafiet en beschikt over alle noodzakelijke knoppen. Bijna de gehele bediening van het Wave music system III berust dan ook op deze infrarode afstandsbediening. Ondanks het compacte creditcardformaat ligt de afstandsbediening goed in de hand en is de lay-out ervan zeer doordacht. Bose biedt nog verschillende alternatieve afstandsbedieningen aan voor het Wave music system III


DAB-ontvanger

Digital Audio Broadcasting, kortweg DAB staat voor digitale radio-uitzendingen via de ether. Het is een alternatief voor de analoge FM-band. We pluggen de meegeleverde DAB-dipoolantenne in op het Wave music system III. Vervolgens moet je de digitale radio activeren door (meermaals) op het knopje ‘Radio’ te drukken op de afstandsbediening. De eerste keer dat je ‘Digital radio’ selecteert, wordt gedurende enkele minuten “PLEASE WAIT SCANNING” weergegeven op het display. Het systeem zoekt op dat moment naar beschikbare, digitale radiozenders.


De VRT heeft in heel Vlaanderen zenders geplaatst, zodat je bijna overal DAB kan ontvangen. Bijna overal, want in ons bureel hadden we geen ontvangst, terwijl dit in onze woonkamer geen probleem vormde. We konden volgende zenders digitaal ontvangen: MNM, MNM-hits, Nieuws+, Radio 1, Radio 2, Sporza, Studio Brussel, Klara Continuo en Klara. Deze kanalen geven een zeer helder en loepzuiver geluid waarbij de kwaliteit van de FM-band bijna in het niets vervalt.


Muziekervaring

Bose staat bekend voor de volle en warme klanken van zijn muzieksystemen en het Wave music system III bevestigt dit alleen maar. Niet alleen de laagste regionen van het audiospectrum, maar ook de hoge- en middentonen worden levensecht weergegeven. We hebben zeer uiteenlopende muziekstijlen beluisterd op het Wave music system III en zijn erg tevreden van de geluidskwaliteit. Bovendien speelt het systeem zeer luid zonder daarbij de klank te vervormen.


Het Wave music system III is ook prima geschikt als wekker. Misschien valt het toestel een beetje groot uit op je nachtkastje, maar stijlvol is het alvast. Het systeem beschikt over een dubbel, onafhankelijk alarm. Je kan zelf kiezen of je gewekt wil worden door een buzzer, een radiozender of een bepaalde track van een cd.


Beide alarmen zijn in een oogwenk ingesteld. Als de wekker afgaat, maar je nog geen zin hebt om op te staan, druk je gewoon op het aanraakgevoelig vlak om de snoozefunctie te activeren. Vanuit de fabriek is de snoozetijd ingesteld op 10 minuten. Gelukkig kan je de snoozetijd wijzigen in 20, 30, 40, 50 of 60 minuten.


Conclusie

Het vernieuwde Bose Wave Music system III is een krachtig en compleet muzieksysteem verpakt in een extreem goed afgewerkte behuizing. Het compacte systeem produceert een echte golf van geluid en dit zonder vervorming. Dankzij de optioneel verkrijgbare accessoires kan je het systeem bovendien nog sterk uitbreiden. Als je op zoek bent naar een kwalitatieve en klassevolle wekker is het Wave music system III waarschijnlijk iets voor jou. Spelbreker is misschien de zeer hoge prijs (699,95 euro) die Bose ervoor vraagt.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content