Multifunctionele printer met innovatief ontwerp

We zetten de HP Envy 120 e-All-in-One op onze testbank. Deze compacte multifunctionele printer voor thuisgebruikers heeft een doorzichtige scannerklep en automatische papierinvoer- en uitvoerlades.

De Envy 120 is uitgevoerd in een combinatie van glanzend en mat zwart. Het scannerdeksel is transparant, zodat je vooraf kan controleren of het document recht onder de scanner ligt. Je legt het te scannen document bovendien niet meer op de glasplaat, maar eronder en met de tekst naar boven. De scannereenheid zit ingewerkt in het deksel, meteen onder de glazen bovenplaat.


Wanneer je het toestel inschakelt, kantelt het gemotoriseerde voorpaneel naar boven, zodat het vlot toegankelijk is. Op het bedieningspaneel zien we drie aanraakgevoelige toetsen waarmee je respectievelijk het toestel kan in- en uitschakelen, het netwerk configureren en de papierlade openen. Rechts naast deze toetsen voorzag HP een 4,33-inch (11 cm) aanraakscherm met eveneens vier aanraakgevoelige toetsen: home, terug, help en annuleren.


Automatisch

Rechts naast het gemotoriseerde voorpaneel is een kleiner paneeltje dat handmatig geopend kan worden. Dit paneel biedt plaats aan een USB-poort en een SD,MMC,MS-DUO kaartlezer. De papierlade is net als het voorpaneel gemotoriseerd en schuift vrijwel geruisloos uit de printer via een druk op de eject-knop. Ook de uitvoerlade voor de afgedrukte pagina’s werkt volautomatisch.


Wanneer de printer een afdruktaak krijgt, wordt de uitvoerslede automatisch uitgeschoven. Nadat je het papier uit de printer hebt genomen, schuift deze automatisch terug in. Dat is niet alleen ruimtebesparend, maar ook zeer ordelijk. Bovendien loop je minder risico op een beschadigde uitvoerlade door ertegenaan te lopen.


Technisch

Met de HP Envy 120 e-All-in-One kan je niet alleen afdrukken, maar ook scannen en kopiëren. Het toestel maakt gebruik van HP’s thermische inkjettechnologie en biedt een resolutie tot 4800 x 1200 dpi in kleur en tot 1200 dpi in zwart. De Envy 120 is geschikt voor printvolumes tot 1000 A4-pagina’s per maand, maar het aanbevolen aantal pagina’s ligt tussen 400 en 500 pagina’s. Zoals je ziet, is het toestel dus niet geschikt voor zakelijk gebruik.


De fabrikant geeft een ISO-printsnelheid op van 7 ppm in het zwart en tot 4 ppm in kleur voor A4-pagina’s. HP rustte deze AIO uit met slechts twee inktpatronen: een zwart en een driekleurenpatroon. De Envy 120 beschikt over 512 MB ram-geheugen dat helaas niet uitbreidbaar is. De printer ondersteunt wifi 802.11 b/g/n en heeft een USB 2.0-aansluiting. Om het milieu te sparen werd het toestel volledig PVC-vrij gebouwd en kan de Envy 120 automatisch dubbelzijdig printen.


Prestaties

Om de prestaties van de HP Envy 120 e-All-in-One te beoordelen hebben we verschillende snelheidsmetingen uitgevoerd op het toestel. Tijdens het afdrukken van een standaard, zakelijke brief met zwart-wit logo behaalde de Envy 120 e-All-in-One een gemiddelde snelheid van 5,1 pagina’s per minuut op standaard A4-kantoorpapier.


Een foto afdrukken op 13 x 18 formaat nam 1 minuut en 18 seconden in beslag vanaf het moment dat we de afdruktaak gaven tot de foto op de printer lag.


Voor de kwaliteitstest hebben we eerst een foto in ‘normale’ kwaliteit afgedrukt op het door HP meegeleverde Advanced Photo Paper 13 x 18 cm. Het resultaat was zeer goed met nauwelijks waarneembare strepen, maar de kwaliteit gaat nog sterk omhoog als je afdrukt op de maximale dpi-waarde. In de hoogste afdrukkwaliteit kunnen we spreken van fotostudiokwaliteit.


De HP Envy 120 e-All-in-One heeft voor dezelfde foto op A4-formaat en in normale kwaliteit 45 seconden nodig. Ook deze afdruk is zeer goed. Deze multifunctional kan dus inderdaad foto’s afdrukken in fotostudiokwaliteit zoals HP claimt.


Een afgedrukte A4-pagina kost volgens onze berekeningen 30 eurocent en dat bij gemiddeld 5% bedekking. Onze berekening houdt rekening met alle kosten, ook de aanschafkost van de MFC zelf. We hebben onze berekening gebaseerd op de originele 300XL cartridges van HP. Het toestel is dus een stuk duurder in verbruik dan de eerder besproken HP Photosmart 7520 e-All-in-One.


Conclusie

De HP Envy 120 e-All-in-One (279 euro) is in vele opzichten innovatief. Vooral het doorzichtige scannerdeksel is gedurfd, net als de automatische papierlades en het bedieningspaneel. Het toestel maakt zeer mooie afdrukken in standaard kwaliteit, maar is wel zeer duur in gebruik. Het grote voordeel voor natuurbewuste gebruikers is uiteraard de automatische duplexmodule, zodat je probleemloos dubbelzijdige afdrukken kan maken. Tot slot is de Envy 120 – net als de HP Photosmart 7520 e-All-in-One – helemaal klaar voor de toekomst dankzij de HP ePrint services.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content